Εντατική έρευνα του ΠΑΟΚ για οκτάρι, ψηλά στη λίστα ο Οσάμα Ρασίντ!

Metrosport Team09 Μαΐου 2020

Πολλά είναι τα θέματα που απασχολούν τους επιτελείς του ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο, εν μέσω πανδημίας. Πρώτο και κυριότερο, η υγεία των παικτών, δεύτερο επίσης σημαντικό η αξιολόγηση του υλικού και οι ενδεχόμενες πωλήσεις, τρίτο η προσθήκη παικτών με φυσιολογικό κόστος που θα προσδώσουν ποιότητα στον ΠΑΟΚ της νέας περιόδου.

Κακά τα ψέματα ο αγωνιστικός σχεδιασμός, με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, βρίσκεται σε εξέλιξη, διευκρινίζουμε όμως πως μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Σε πρώτη φάση πάντως, για την ενίσχυση της ομάδας, οι επιτελείς του Δικεφάλου αναζητούν λύσεις για την μεσαία γραμμή. 

Γίνεται δηλαδή μία εντατική έρευνα για την απόκτηση ενός παίκτη που αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή και μπορεί να προσδώσει στην ομάδα τα στοιχεία που ζητά ο Αμπέλ Φερέιρα. Η αναφορά γίνεται τουλάχιστον για ένα οκτάρι, έναν παίκτη που θα μπορεί να παίξει με άνεση πίσω από τον επιθετικό, να οργανώνει το παιχνίδι, να δημιουργεί, αλλά και να έχει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας.

Ενας παίκτης που πληροί τις προϋποθέσεις, που αρέσει στον Αμπέλ Φερέιρα από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ήρθε στην Τούμπα, είναι ο 28χρονος Οσάμα Ρασίντ που ανήκει στην Σάντα Κλάρα. Έχει συμβόλαιο σε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2021, όμως το συμβόλαιο μπορεί να «σπάσει» πιο εύκολα καθώς λόγω της πανδημίας, οι διοικητικοί εκπρόσωποι της Σάντα Κλάρα δεν θα έχουν τις ίδιες οικονομικές αξιώσεις σε σύγκριση με τα χρήματα που θα ζητούσαν εάν είχαμε κανονικότητα στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία. 

Ο Ρασίντ έχει ανάλογα αγωνιστικά χαρακτηριστικά σαν αυτά του Ζοσε Μαουρίσιο. Θεωρείται κομβικός παίκτης, είναι σε κατάλληλη ηλικία και φυσικά για το αν προχωρήσει ή όχι το θέμα, θα εξαρτηθεί από συγκεκριμένους παράγοντες. Είναι σημαντικό όμως, ότι ο Φερέιρα τον γνωρίζει, τον είχε στα υπόψιν του το περασμένο καλοκαίρι και η περίπτωσή του κάθε άλλο παρά αδιάφορη μπορεί να θεωρηθεί. Είναι ένα απόλυτα ρεαλιστικό σενάριο για έναν παίκτη που βρίσκεται στο κάδρο του Δικεφάλου.

Το βέβαιο είναι πως στον ΠΑΟΚ θέλουν να αποκτήσουν ένα «οκτάρι», έναν παίκτη που μπορεί να κάνει αρκετές δουλειές μέσα στο γήπεδο και θα επενδύσουν σε αυτό. Η αλήθεια είναι πως οι όποιες εξελίξεις σε μεταγραφικό επίπεδο θα πάνε πιο πίσω χρονικά, καθώς αυτή την στιγμή προέχει να δούμε τι θα γίνει με το Πρωτάθλημα, τι θα συμβεί με τις ανανεώσεις συμβολαίων συγκεκριμένων παικτών, τι θα συμβεί με τις πωλήσεις, τι θα γίνει με τα υψηλά συμβόλαια που αναμένεται να περικοπούν στα πλαίσια του εξορθολογισμού από την νέα περίοδο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.