Ένταση Μπεκιάρη-Κυρίζογλου στο Metropolis 95.5 για... ΠΑΟΚ και το γήπεδο Αμπελοκήπων

Metrosport Team27 Ιουλίου 2020

Τη δυσαρέσκεια του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Άκης Μπεκιάρης για τη μη παραχώρηση του γηπέδου από τον Δήμο Αμπελοκήπων, που απάντησε μέσω του Δημάρχου, Λάζαρου Κυρίζογλου. 
Την έντονη αντίδραση του ΑΣ ΠΑΟΚ προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Αμπελοκήπων
να μην παραχωρήσει το γήπεδό του ώστε να φιλοξενηθούν αγώνες του γυναικείου Champions League όπου θα συμμετάσχει ο ΠΑΟΚ. 

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, εξέφρασε στο Metropolis 95,5 FM τη δυσαρέσκεια για τον Δήμο Αμπελοκήπων, που μεταφέρθηκε και μέσω γραπτής ανακοίνωσης: «Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που από μόνο του θα προβάλλει τη Θεσσαλονίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Καυτανζογλείου, τον Μακεδονικό, τον Παύλο Ανδρώνη και το ΔΑΚ Κατερίνης καθώς ο κ. Κουκοδήμος και κ. Συμεωνίδης παραχώρησαν το γήπεδο για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Έχουμε τρία διαθέσιμα γήπεδα και εγκαταστάσεις. Από τα τρία γήπεδα θα επιλεγούν τα δύο και τέσσερις βοηθητικές εγκαταστάσεις, όπως και τέσσερα ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου που μπορούν να φιλοξενήσουν αθλητικές αποστολές. Έγινε επαφή μέσω του Δημοκράτη Παπαδόπουλου με τον Δήμο Αμπελοκήπων να φιλοξενήσει το γήπεδο Αμπελοκήπων παιχνίδια των άλλων ομάδων όχι του ΠΑΟΚ. Λόγω του κορωνοϊού κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν χωρίς κόσμο οι αγώνες. Σ’ ένα γήπεδο περίπου στο κέντρο της πόλης που θα μας βοηθούσε λόγω των ξενοδοχείων, που πληροί τις προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ, συναντήσαμε την άρνηση του δημάρχου. Δικαίωμά του. Ας βγει να πει για ποιον λόγο δεν δέχθηκε. Μπορεί να τους πει και μπορούμε να απαντήσουμε γιατί μιλάμε πάντα με τη γλώσσα της αλήθειας. Η πρόταση έγινε, θα επιλεγούν το Καυτανζόγλειο και το γήπεδο του Μακεδονικού και Τρίτη επιλογή θα είναι η Πιερία. Θα φανεί που θα γίνουν τα παιχνίδια του ομίλου του ΠΑΟΚ. Για τους δύσπιστους, η Τούμπα δεν δηλώθηκε λόγω υποχρεώσεων της ανδρικής ομάδας στο Champions League. Οι υποχρεώσεις είναι προγραμματισμένες από τις 6 ως τις 13 Οκτωβρίου».

Για το ότι η UEFA δίνει βαρύτητα στις γυναικείες ομάδες:

«Υπάρχει ντιρεκτίβα της UEFA που λέει ότι οι ομάδες που έχουν συμμετοχή στην Ευρώπη να έχουν γυναικεία τμήματα ποδοσφαίρου. Στόχος είναι, όταν έρθει η ώρα, να παραδώσουμε μια ομάδα πρωταθλήτρια. Με τη διοίκηση της ΠΑΕ συνεργαζόμαστε σε πολλά θέματα. Σε ευρωπαϊκές συνθήκες προπόνησης με παραχώρηση εγκαταστάσεων. Υποσχόμαστε όταν έρθει η στιγμή η διαχείριση του γυναικείου ποδοσφαίρου να παραδοθεί πρωταθλήτρια στην ΠΑΕ».

Κυρίζογλου: «Γι’ αυτούς τους λόγους πάρθηκε αρνητική απόφαση»

Στην εκπομπή παρενέβη ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος εξέφρασε τη θέση του Δήμου και την αρνητική απάντηση παραχώρησης του γηπέδου: «Είχα μιλήσει με τον κ. Δημοκράτη Παπαδόπουλο. Το δικό μας Δημοτικό Στάδιο, έχει ανοικτό χώρο στίβου, έχει ώρες που δίνονται για τον κόσμο, για βάδην και άσκηση που γίνεται εκεί, κλειστό προπονητήριο στίβου και στο κέντρο τον αγωνιστικό χώρο ποδοσφαίρου. Έχουμε το Κύπελλο ΕΠΣΜ που ξεκινά από 17 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν κάποιοι αγώνες και μετά τον Οκτώβρη ξεκινά το Πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ. Υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου σύμφωνα με την οποία δεν δίνεται το γήπεδο».

Ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους απάντησε:

«Παρατηρήθηκαν βανδαλισμοί και πράξεις βίας από φιλάθλους του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή. Όταν επρόκειτο να γίνει αγώνας του Άρη, οπαδοί του ΠΑΟΚ έσπειραν καρφιά στο γήπεδο. Μπήκαν οπαδοί του Ηρακλή και έβαλαν φωτιές στο ταρτάν. Επιβάλλαμε πρόστιμο στον Ηρακλή και το πλήρωσε. Μετά απ’ όλα αυτά ήταν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην δίδεται το γήπεδο, παρά μόνο σε ομάδες που έχουν έδρα τον Δήμο μας. Δεν διαχειρίζομαι δική μου ιδιοκτησία, είναι απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Ξέρω ότι πρόκειται για γυναικείο ποδόσφαιρο. Το θέμα δεν είναι αν έπαιζε η ομάδα του ΠΑΟΚ ή ξένη ομάδα στο γήπεδο. Είναι απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία όλων των ομάδων. Πέραν της απόφασης δημοτικού συμβουλίου, το είπα και πριν, αρχίζει το Πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ και θα γίνουν αγώνες στο γήπεδο, όπως και το Κύπελλο της ΕΠΣΜ. Το γήπεδο είναι καταπονημένο. Έναν αγώνα και μια προπόνηση συμβουλεύουν οι ειδικοί. Είναι θέμα της ιστορίας του ΠΑΟΚ η διοργάνωση;».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.