Ενοποιούν την εξωτερική τους πολιτική Κίνα-Ρωσία

Metrosport Team30 Μαρτίου 2022

Ρωσία και Κίνα θα προχωρούν σε διατύπωση ενιαίων θέσεων στην εξωτερική πολιτική και στις διεθνείς υποθέσεις γενικότερα.

Η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τους σήμερα στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, εν μέσω «δύσκολων διεθνών συνθηκών», όπως τις χαρακτήρισε η Μόσχα.

Το Interfax ανέφερε ότι η συνεργασία περιλαμβάνει την οικοδόμηση συντονισμού σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και την διατύπωση ενιαίας θέσης για διεθνείς υποθέσεις.

Eπί της ουσίας Ρωσία και Κίνα προχωρούν στην δημιουργία του ανατολικού άξονα. Πρόκειται για έναν γεωπολιτικό συνασπισμό τρομερής ισχύος και κολοσσιαίου μεγέθους, που θα ταχθεί ενάντια στην Δύση και στο ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι ήδη Ρωσία και Ινδία προχωρούν σε συμφωνία αποδολαριοποιημένων συναλλαγών κάτι που σημαίνει πως σε αυτό που δημιουργείται στην Ανατολή, θα ενταχθεί και η Ινδία.

Θα ακολουθήσουν άμεσα Πακιστάν, Ιράν και οι χώρες του Κόλπου, ενώ όπως πάντα η Τουρκία θα επιχειρήσει να πάρει ότι αντάλλαγμα χρειάζεται και από την Ανατολή και από την Δύση (για τον Ρ.Τ.Ερντογάν δεν πρόκειται για τίποτε παραπάνω από απλά σημάδια στην πυξίδα τα οποία χρησιμοποιεί και ορθώς, για τα τουρκικά συμφέροντα).

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στην επαρχία Ανουί της ανατολικής Κίνας.

Πηγή: defencenet.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.