Ενώ βρίσκει τρόπους να σκοράρει, είναι κρίμα να... αυτοβασανίζεται

Στέλιος Γρηγοριάδης20 Δεκεμβρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

O ΠΑΟΚ έκανε πάλι τη δουλειά, έστω και με την ψυχή στο στόμα, αλλά το συμπέρασμα που μπορούν πλέον να βγάλουν ακόμη και οι πέτρες είναι ότι υποφέρει κυρίως (όχι αποκλειστικά) από τις αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία του.

Χάνεται η μπάλα, αλλά η μετάβαση γίνεται εγκαίρως. Τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ απέναντι σε τέσσερις του Αστέρα που έχουν βγει στην αντεπίθεση. Μόνο που όλοι βλέπουν και κανείς δεν μαρκάρει. Κανείς δεν πέφτει τελικά πάνω στον Σόνι, που σουτάρει δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή. Η μπάλα του κάνει τη χάρη να πάει γωνία, ο Πασχαλάκης αργεί να αντιδράσει και γίνεται, στα καλά καθούμενα, το 0-1 με την πρώτη τελική του Αστέρα.

Κερδίζει φάουλ σε μακρινή απόσταση ο Αστέρας, εκτελείται ψηλοκρεμαστά, πηδάει μόνο ο Κούρτιτς αν και δεν πρόκειται να φτάσει την μπάλα, δεν πηδάει κανείς άλλος και ο Χριστόπουλος πετυχαίνει το πρώτο του (!) γκολ με τον Αστέρα, «γράφοντας» το 2-2.

Και πάλι καλά. Γιατί ο Αστέρας έχασε ακόμη τέσσερις καλές ευκαιρίες, δύο στο πρώτο και δύο στο δεύτερο ημίχρονο, όλες από τη σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ και από την αδράνεια στις σέντρες του αντιπάλου. Ακόμη και στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα θα μπορούσε να χαθεί η νίκη αν ευστοχούσε από πολύ κοντά ο Μπενίτο στην κεφαλιά που σχεδόν ανενόχλητος πήρε.

Είναι κρίμα να... αυτοβασανίζεται ο ΠΑΟΚ. Γιατί μπορεί χθες να μην εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, μπορεί να είχε πρόβλημα να διασπάσει την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα, αλλά βρήκε τρόπους και ευκαιρίες να δημιουργήσει και γκολ να πετύχει. Του Ακπομ ήταν εξαιρετικό, καθώς σούταρε υπό ασφυκτική πίεση και όχι απέναντι σε αμυντικούς που απλώς τον έβλεπαν, ενώ στη διπλή ευκαιρία με Αουγκούστο-Μπίσεσβαρ και στα σουτ του Σβαμπ, του Αουγκούστο και του Σίντκλει θα μπορούσαν να έρθουν και άλλα γκολ με λίγη περισσότερη προσοχή, ή με λίγη βοήθεια της τύχης.

Αλλά, κακά τα ψέματα, η τύχη βοήθησε στις φάσεις των πέναλτι. Τα απρόσεκτα μαρκαρίσματα του Μουνάφο στον Αουγκούστο και του Γκαρσία στον Κρέσπο έδωσαν το δικαίωμα στον εκπληκτικό εκτελεστή που λέγεται Κούρτιτς να χαρίσει στον ΠΑΟΚ μια ακόμη νίκη. Βέβαια, για να τα λέμε όλα, αυτά τα πέναλτι ήταν προιόν της πίεσης που άσκησε ο ΠΑΟΚ και της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλε μετά το 2-2, ιδιαίτερα στο τελευταίο 15λεπτο. Το ότι ο Κρέσπο μπουκάρει στην άμυνα σαν εξτρέμ και κερδίζει πέναλτι λέει πολλά.

Με άλλα λόγια, παρά την καλή εμφάνιση του Αστέρα, το χθεσινό ματς θα μπορούσε να εξελιχθεί σε περίπατο, αν ο ίδιος ο ΠΑΟΚ δεν το έκανε δύσκολο και αγχωτικό με τα δικά του αμυντικά λάθη.

ΥΓ. «Με τρελαίνουν αυτά τα λάθη, δεν μπορώ να τα εξηγήσω και να τα διαχειριστώ», είπε ο Λουτσέσκου. Η εξήγηση είναι απλή όμως. Και διαχείριση μπορεί να γίνει μόνο με ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.