Ενίσχυση εκ των έσω, για να έρθει η ανάκαμψη

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2021

των Πετρωτού, Καστάνη και Ζαϊρη

Την απώλεια των πέντε βαθμών στα δύο τελευταία παιχνίδια στο Πρωτάθλημα (με τον Βόλο και τον Ολυμπιακό) καλούνται να διαχειριστούν ο Λουτσέσκου με τους συνεργάτες του, καθώς για να επιστρέψει και πάλι η ομάδα στην κορυφή (εκεί όπου βρισκόταν πριν από 15 ημέρες), θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα ατού της για να παραμείνει εντός του βασικού της στόχου, τουλάχιστον έως το τέλος της χρονιάς.

Μέχρι να οριστικοποιηθούν οι μεταγραφές, είναι απαραίτητο να αξιοποιηθούν οι παίκτες του ρόστερ, που ήδη έλειψαν ή δεν υπολογίζονταν μέχρι τώρα από την τεχνική ηγεσία. Μιλάμε για μία ενίσχυση εκ των έσω που είναι επιβεβλημένη για να έχει ο Λουτσέσκου σημαντικές λύσεις για τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Το πρώτο “βιολί”, ο παίκτης που έλειψε περισσότερο στο ντέρμπι είναι ο Κούρτιτς. Ο Σλοβένος πιθανότατα από αύριο θα συμμετέχει στο πρόγραμμα της ομάδας, κάτι που πρακτικά θα σημάνει πως θα μπορέσει να βοηθήσει στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης το Σάββατο στην Τούμπα.

Επίσης ο Ινγκασον που ήδη πατάει πολύ καλά στα πόδια του, αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο Σαββατιάτικο παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό να παίξει μετά από έξι μήνες, να βρει τα πατήματά του, να στεριώσει στην ενδεκάδα. 

Αυτός είναι ο στόχος του. Μόλις μπει στο βασικό σχήμα, να μην βγει ξανά. Και να δέσει με το σύνολο. Ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα στον “αέρα” από τις στημένες φάσεις των αντιπάλων και η επιστροφή του Ινγκασον, μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις. Πιθανότατα μέχρι αύριο ο Ισλανδός θα υποβληθεί σε αναλυτικό τεστ ετοιμότητας για να κριθεί η συμμετοχή του.

Στους παίκτες που υπολογίζονται, ετοιμοπόλεμος είναι πλέον ο Καντουρί, που μπορεί να δώσει λύσεις στην μεσαία γραμμή.

Η αντικατάσταση των Μιτρίτσα - Σίντκλεϊ

Μετά τα άσχημα μαντάτα με τους τραυματισμούς του Μιτρίτσα και τον Σϊντκλεϊ, ο ΠΑΟΚ μένει με ελάχιστες επιλογές στην αριστερή του πτέρυγα. Ο ήδη επιβαρυμένος Βιειρίνια και ο Μπίσεσβαρ θα αναγκαστούν να φορτωθούν χρόνο συμμετοχής στη δύσκολη σειρά αγώνων που ακολουθεί με την ελπίδα πως αυτό δεν θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα.

Μπαίνει και ο Τσιγγάρας

Ο νεαρός αμυντικός μέσος που ήταν πρωταγωνιστής στον περσινό τελικό του Κυπέλλου και έδειξε ότι αξίζει να παίζει, βγήκε από την “καραντίνα” λόγω κορωνοϊού και λογικά από σήμερα θα μπει στο ομαδικό πρόγραμμα προπονήσεων. 

Χθες η ομάδα είχε ρεπό, οι παίκτες επιστρέφουν σήμερα το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία και ο Τσιγγάρας έρχεται φουριόζος για να διεκδικήσει ακόμη και θέση στο σχήμα. Αλλωστε είναι ένας από τους παίκτες που δεν αξιοποιήθηκαν από την τεχνική ηγεσία, από την αρχή της σεζόν. Το πιο σημαντικό, είναι πως μόλις την περσινή σεζόν, έδειξε με πράξεις, πως είναι έτοιμος να προσφέρει.

Ο Βιεϊρίνια και η υπερπροσπάθεια

Για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου προχθές είπε δημόσια πως δεν ήθελε να λείψει από το Καραϊσκάκη, εξαιτίας των ενοχλήσεων που αντιμετωπίζει στον αστράγαλο. 

Επαιξε μάλιστα για 20 λεπτά κάνοντας ένεση στο συγκεκριμένο σημείο για να ανταποκριθεί. Είναι απαραίτητο και ο Βιεϊρίνια να βρίσκεται στην διάθεση του προπονητή. 

Ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του, σηκώνουν “μανίκια” για να μην χαθεί η καλή ψυχολογία στα αποδυτήρια και κυρίως να μην χαθεί η πίστη για τον στόχο που έχει τεθεί.

Εν κατακλείδι, η ενεργοποίηση παικτών όπως είναι ο Κούρτιτς, ο Ινγκασον, η ετοιμότητα του Καντουρί, η αξιοποίηση του Τσιγγάρα αποτελούν βασικές προτεραιότητες στην προσπάθεια της τεχνικής ηγεσίας να έχει την απαιτούμενη ενίσχυση εκ των έσω, πριν αποκτηθούν τον Ιανουάριο οι ποιοτικοί παίκτες που θα πρέπει να κάνουν την διαφορά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.