Ένινγκ: «Να μην πέσουμε στην παγίδα της Ξάνθης»

Metrosport Team21 Ιανουαρίου 2020

Την Ξάνθη θα υποδεχθεί ο Άρης στην 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Μίκαελ Ένινγκ ζήτησε προσοχή και προσήλωση στο στόχο.

Ο Γερμανός προπονητής υποστήριξε ότι δεν πρέπει να επηρεαστούν από τα θετικά αποτελέσματα που έχουν στις τρεις τελευταίες συναντήσεις και να πέσουν σε παγίδα αλλά να είναι προσεκτικοί, με αυτοπεποίθηση και με επιθετική φιλοσοφία.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην απαγόρευση μεταγραφών από τη FIFA τονίζοντας ότι του δημιουργεί πρόβλημα αλλά σίγουρα η γκρίνια δεν βοηθά καθόλου. 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον ένα γύρο που συμπληρώνει στον πάγκο του Άρη: «Πέρασε γρήγορα το διάστημα ήταν μία όμορφη διαδικασία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήρθα στη μέση μιας διαδικασίας. Μπήκα αμέσως στα βαθιά, θα προτιμούσα να είχα κάνει προετοιμασία με την ομάδα. Είναι πιο δύσκολο να ανταπεξέλθεις σε μια ομάδα ήδη έτοιμη την οποία δεν έχεις φτιάξει εσύ. Αλλά νομίζω ότι μέχρι τώρα έχουμε έναν θετικό απολογισμό».

Το αν θα ήταν κάτι διαφορετικό εάν ήταν από την αρχή της σεζόν: «Δεν μπορεί κανείς να ξέρει. Σίγουρα θα κάναμε κάποια πράγματα διαφορετικά αλλά αυτή η κουβέντα δε μας βοηθάει στην παρούσα φάση».

Το αν τον αγχώνει το θέμα των μεταγραφών: «Είναι κάτι που μας δημιουργεί πρόβλημα και ειδικά τώρα που θα λείψει ο Κόρχουτ και δεν έχουμε άλλον παίκτη στη θέση του. Δε βοηθάει να γκρινιάζουμε, αλλά είναι σημαντικό μειονέκτημα για τη συνέχεια».

Τις σχέσεις του με τον κόσμο και το τι εισπράττει από τους φιλάθλους: «Η αλληλεπίδραση είναι αμοιβαία, υπάρχει ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. Ο κόσμος ήταν πριν από μένα και θα είναι μετά από μένα εδώ. Αυτή η σχέση εξελίσσεται περισσότερο και είμαστε σε καλό επίπεδο».

Τον αγώνα με την Ξάνθη: «Το ότι έχουμε παίξει τρεις φορές δεν καθιστά εύκολο το έργο μας. Είναι μια παγίδα στην οποία μπορούμε να πέσουμε, ότι κερδίσαμε τρεις φορές την Ξάνθη. Θα έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση, παίζουμε στο γήπεδό μας, θα αγωνιστούμε επιθετικά όπως σε όλα τα ματς και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.