«Ενινγκ και Χαριστέας μπορούν να φτιάξουν καλή ομάδα στον Άρη»

Metrosport Team10 Απριλίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής και σκάουτερ της Μπόχουμ Χρήστος Ορκας και μίλησε για τις προπονήσεις που ξεκίνησαν στην Γερμανία, την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, τα μέτρα που αναμένεται να πάρει η γερμανική ομοσπονδία ενώ σχολίασε και την πορεία του Ενινγκ και την πιθανότητα παραμονής του στον Άρη.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για το πως κάνουν προπονήσεις στην Γερμανία: «Στην αρχή οι παίκτες έκαναν ατομικές προπονήσεις, από την Δευτέρα κάνουν προπονήσεις σε μικρά γκρουπ, έρχονται ντυμένοι, δεν μπαίνουν στα αποδυτήρια και κάνουν το μπάνιο τους στο σπίτι τους».

Για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων στην Γερμανία: «Η Ομοσπονδία έβαλε στόχο να ξεκινήσει ή στις 2 ή στις 9 Μαΐου το πρωτάθλημα. Τα χρήματα από τα τηλεοπτικά συμβόλαια είναι πάρα πολλά, είναι 750 εκατομμύρια και αν δεν παίξουν οι ομάδες θα έχουν πρόβλημα. Εμείς στη Μπόχουμ έχουμε να παίρνουμε ακόμη 3-4 εκατομμύρια ευρώ από την τελευταία δόση, που είναι ένα ποσοστό από τα 17-18 εκατομμύρια ευρώ που είναι το μπάτζετ μας. Σίγουρα θα πρέπει να επιστραφούν και κάποια χρήματα στους κατόχους διαρκείας ή αν δεν έχουν θέμα οι χορηγοί και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα».

Για το πως θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα κολλήσουν οι ποδοσφαιριστές: «Η γερμανική ομοσπονδία έχει όλα τα μέτρα για να ξεκινήσουν τα παιχνίδια, για να μην κολλήσουν οι ποδοσφαιριστές και θα τους γίνονται τεστ κάθε δύο μέρες».

Για το αν θα παραμείνει ο Λαμπρόπουλος: «Ηταν άτυχος στην αρχή, έκανε υπομονή και στο τελευταίο παιχνίδι έπαιξε 90 λεπτά και ήταν πάρα πολύ καλός, μακάρι να τον κρατήσουμε. Από όσο ξέρω του αρέσει η Γερμανία και η οργάνωση και ζωή, το καλό ήταν πως έπαιξε και έδειξε την αξία του».

Για την σχέση του με τον Ενινγκ και την παραμονή του στον Αρη: «Μιλάμε με τον Μίκαελ, έχει κάνει καλή δουλειά, μακάρι να παραμείνει και να φτιάξει μια ομάδα. Δεν έχει τελειώσει ακόμη το έργο του. Με τα δεδομένα που θα έχει ο Αρης και μαζί με τον Χαριστέα μπορούν να κάνουν καλό δίδυμο και να χτίσουν μια καλή ομάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.