Ενέσεις ηθικού για ΠΑΟΚ πριν την τελική ευθεία

Metrosport Team01 Απριλίου 2021

Ουδέν κακό αμιγές καλού έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ρήση βρίσκει εφαρμογή στο μέγιστο βαθμό. Επί σχεδόν δύο εβδομάδες ο Πάμπλο Γκαρσία και οι συνεργάτες του στερήθηκαν πολλούς διεθνείς (αρχικά δέκα και σταδιακά ο αριθμός μειωνόταν) από τις προπονήσεις και έτσι δεν είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν με όλη την ομάδα πάνω σε αδυναμία που είχαν καταγράψει, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ εν τέλει δεν βγαίνει χαμένος από την διακοπή ελέω Εθνικών ομάδων.

Αν κανείς δει αναλυτικά το τι πέτυχαν οι διεθνείς, τότε θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Δικέφαλος βρήκε οφέλη και ορισμένα μάλιστα απρόσμενα μεγάλα. Μέσα από τους αγώνες σε επίπεδο εθνικών ομάδων ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο πράγματα: επιβεβαίωσε ότι διαθέτει παίκτες με ποιότητα και παράλληλα είδε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση σημαντικών παικτών του να ανεβαίνει, μαζί με την αξία των μετοχών τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. 

Η επιστροφή του Ραχμάν Μπάμπα χθες στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ έδωσε, μάλιστα, μία ζωντανή απόδειξη, για τον Ουρουγουανό τεχνικό και τους συνεργάτες του. Ο Γκανέζος μπακ ήταν βασικός και στα δύο ματς της εθνικής ομάδας της χώρας του, σκόραρε κιόλας και βοήθησε τα μέγιστα να πάει στα τελικά του Κόπα Αφρικα. Εξάλλου, στην Τούμπα είδαν τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να επιστρέφει μετά από 1,5 χρόνο στην εθνική Σερβίας και να αγωνίζεται μάλιστα στο ματς με το Αζερμπαϊτζάν. 

Ο Κρμέντσικ επιβεβαίωσε την σταθερή παρουσία του στην Τσεχία, συμμετέχοντας και στα δύο ματς της εθνικής με Βέλγιο και Ουαλία. Και χθες (31/3) το βράδυ, ο Σφιντέρσκι που κλήθηκε για πρώτη φορά στην Ανδρών της Πολωνίας και σκόραρε με την Ανδόρα, αγωνίστηκε βασικός κόντρα στην Αγγλία (εκμεταλλευόμενος και τον τραυματισμό του Λεβαντόφσκι), ο Ινγκασον «έκλεισε» μία τριάδα αγώνων με την Ισλανδία κόντρα στο Λιχτενστάιν ως βασικός (Γερμανία και Αρμενία τα άλλα δύο), ενώ ο Τζόλης μετά το 45λεπτο με την Ισπανία έπαιξε βασικός στο ματς της Εθνικής με την Γεωργία. 

Όλοι τους έδειξαν στοιχεία τους ταλέντου τους, ανέβασαν την αυτοπεποίθησή τους και επιβεβαίωσαν ότι έχουν και εξτρά κίνητρο να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους στην τελική ευθεία της σεζόν με τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό μόνο ικανοποίηση μπορεί να δημιουργεί στο τεχνικό τιμ του Δικεφάλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.