Ενεργοποίηση Ζίβκοβιτς κι Ολιβέιρα..

Αρις Νικολάκης27 Σεπτεμβρίου 2022

Εντάξει. Δεν αντιλέγουμε. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΠΑΟΚ είναι για το ανάθεμα. Και πέρυσι κι εφέτος… Ναι! Και πέρυσι κι εφέτος τέτοιος είναι. Από την άλλη πλευρά όμως, ατυχία του ΠΑΟΚ πέρυσι κι εφέτος είναι φαινόμενο μοναδικό. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα!

«Πάει» τώρα, όσο «πάει» ο Μπράντον Τόμας. Έτσι μένει ο ΠΑΟΚ με μοναδικό κεντρικό φορ, τον Νέλσονα Ολιβέιρα, τον άτυχο , των άτυχων, ώ άτυχε σε ό, τι αφορά τους τραυματισμούς. Και μάλιστα, σε μία περίοδο κατά την οποία ο ΠΑΟΚ υποφέρει… βασανίζεται από… Αστοχία, θέλετε; Δυστοκία, θέλετε; Επιθετική αδυναμία, θέλετε, δε θέλετε!

Το χειρότερο για τον ΠΑΟΚ είναι κι τα συνεχή «κακά φεγγάρια» του.

Αντρίγια ΖΙβκοβιτς. Ο διεθνής Σέρβος, o – κατά την transfermarkt - ακριβότερος κι ο κατά γενική ομολογία, ποιοτικότερος παίκτες του ΠΑΟΚ, είναι από πέρυσι εκτός φόρμας.

Με λίγα λόγια; Είναι μία ακόμη ώρα (πολλή, πάρα πολλή…) δύσκολη για τον ΠΑΟΚ. Θα πείτε βέβαια, θα έχετε και δίκιο, πως και με τον Μπράντον Τόμας δεν πετούσε φωτιές, δεν ξερνούσε ατσάλι μπροστά ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι το ίδιο καθώς πέρα του μεταγραφικού αναθέματος κάθε επιλογή, κάθε κίνηση και κάθε προσδοκία του Ραζβάν Λουτσέσκου πάνε στον βρόντο. Του Ραζβάν Λουτσέσκου και του Ζοσέ Μπότο, για να είμαστε ακριβείς. Να μη μένει στο… απυρόβλητο ο Πορτογάλος. Είναι, κατά πως φαίνονται τουλάχιστον, κοινές οι αποφάσεις του με τον Ρουμάνο…

Ο ΠΑΟΚ επένδυσε πέρυσι πολλά κι οικονομικά κι αγωνιστικά στον Νέλσονα Ολιβέιρα Δεν απέδωσε ούτε κατ’ ελάχιστον η συγκεκριμένη επένδυση. Και μη μας πείτε, έχοντας πάλι, δίκιο, απορώντας: Απέδωσαν άλλες; Δεν απέδωσαν. Το είπαμε. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΠΑΟΚ είναι για το ανάθεμα. Δεν αλλάζει κάτι εάν το πούμε ξανά.

Με τον Νέλσονα Ολιβέιρα απλά, είναι κάπως διαφορετικά. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον ήθελε και τον φανταζόταν «θεμέλιο» της επίθεσης του ΠΑΟΚ. Κεντρικό και κινητήριο γρανάζι της. Φαντασία του πλανεύτρα! Η άνευ προηγουμένου - ίσως κι επομένου – ατυχία του ΠΑΟΚ τίναζε στον αέρα τα πλάνα του προπονητή του. Και δεν σταμάτησε, να τα τινάζει. Με τον Πορτογάλο, να μη σηκώνει κεφάλι από τους τραυματισμούς...

Εναλλακτικές με σοβαρές προοπτικές δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα. Η επιστράτευση α λα Κούτσια, όπως συζητείται, δεν είναι διέξοδο από το αδιέξοδο. Διέξοδο μόνον μέσα από τα αποδυτήρια κι ουχί έξω από αυτά θα βρει ο ΠΑΟΚ. Δίχως να αφορά αποκλειστικά κλασσικό φορ που – μεταξύ μας – δεν είναι ο Νέλσονας Ολιβέιρα.

Υπάρχει ο Κάλεντ Νάρεϊ. Είναι στα κέφια του. Να βρει τα κέφια του κι ο Αντρίγια ΖΙβκοβιτς. Και να βρει την αυτοπεποίθηση του ο Νέλσονας Ολιβέιρα. Αυτοί οι τρεις… Η, να το πούμε καλύτερα… Τα δεδομένα αυτών των τριών φθάνουν, για να αποκτήσει αύριο, ο ΠΑΟΚ την προσδοκώμενη επιθετική ισχύ. Με την υποστήριξη φυσικά, των υπόλοιπών γραμμών του. Δεν τα έχει σήμερα. Του λείπουν…

Για να καταλήξουμε πως… Ναι μεν, είναι το ανάθεμα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Είναι η ατυχία με τους τραυματισμούς αλλά είναι κι η μη ενεργοποίηση δεδομένων από παίκτες «κλειδιά». Και τέτοιοι είναι… Ο Αντρίγια Ζϊβκοβιτς κατ’ αρχήν κι ο Νέλσονας Ολιβέιρα στη συνέχεια!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.