Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Δεν ελπίζει ο εμπορικός κόσμος σε τόνωση της αγοράς

Metrosport Team28 Οκτωβρίου 2021

Μικρό καλάθι κρατούν οι έμποροι από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που ξεκινούν την 1η Νοεμβρίου και θα έχουν διάρκεια δύο εβδομάδες.

Οι άνθρωποι δεν ελπίζουν σε τόνωση των ταμείων τους, καθώς μερίδα του λιανεμπορίου όλο το διάστημα που διανύουμε πραγματοποιεί προσφορές σε συγκεκριμένα είδη, χωρίς ωστόσο να δελεάζει ουσιαστικά το αγοραστικό κοινό της Θεσσαλονίκης.

Είναι χαρακτηριστικό πως και τις ημέρες που τα πεζοδρόμια, ακόμη και στη Τσιμισκή, «πλημμυρίζουν» από κόσμο, πολλά καταστήματα παραμένουν άδεια, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.

Σε αυτό έχει συμβάλει όπως λένε εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, και η μεγέθυνση του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι καταναλωτές που επιμένουν να πραγματοποιούν τις αγορές τους διαδικτυακά, τακτική στην οποία έχουν εντρυφήσει, κυρίως, λόγω της πανδημίας.

«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον που ο κάθε επιχειρηματίας κάνει ό,τι επιθυμεί, έχει ξεφτίσει το νόημα των εκπτώσεων. Δεν νομίζω πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στους ούτως ή άλλως σχεδόν ανύπαρκτους τζίρους μας. Εύχομαι να μην επαληθευτώ, αλλά νομίζω πως αυτή είναι η πραγματικότητα» λέει έμπορος ενδυμάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τι ισχύει για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Πάντως για τους λάτρεις των υπερπροσφορών υπάρχει και η Black Friday, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, πέφτει η Cyber Monday.

Οι Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα είναι:

-7 Νοεμβρίου

-12 Δεκεμβρίου

-19 Δεκεμβρίου


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.