Σποδαίος αγώνας στο Λονδίνο - Οι μεγάλες μάχες του παρελθόντος μεταξ΄ύ Άρσεναλ και Μπάγερν

Metrosport Team09 Απριλίου 2024

Το Champions League επιστρέφει και εκτός από τη ματσάρα Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι έχουμε ένα πολύ ωραίο ματς στην Αγγλία. Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου στη προημιτελική φάση και το metrosport.gr σας θυμίζει όλες τις μάχες του παρελθόντος.

Η πρώτη συνάντηση ήταν τη σεζόν 2012-13 για τη φάση των 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Μπάγερν του Γιουπ Χάινκες στο πρώτο παιχνίδι στις 19 Φεβρουαρίου του 2013 επικράτησε με 1-3 στο «Emirates» και στο δεύτερο παιχνίδι πουδιεξήχθη στην Γερμανία με την Άρσεναλ να νικά με 0-2 στις 13 Μαρτίου του ίδιους έτους ωστόσο οι Βαυαροί προκρίθηκαν στην επόμενη φάση χάρη στα εκτός έδρας γκολ που δεν ισχύει σήμερα και έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου. Ο Μίκαελ Αρτέτα ο τωρινός προπονητής της ομάδας του Λονδίνου είχε αγωνιστεί σε αυτά τα δύο παιχνίδια.

Το επόμενο ραντεβού ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν την επόμενη σεζόν 2013-14 πάλι για τη φάση των 16. Πρώτο ματς και πάλι στην Αγγλία όπου και πάλι η Μπάγερν νίκησε ως πρωταθλήτρια ευρώπης αυτή τη φορά με 0-2 στις 19 Φεβρουαρίου του 2014 ακριβώς ένα χρόνο μετά το 1-3, ενώ στο Μόναχο στις 11 Μαρτίου του έτους (2014)  ήρθαν ισόπαλες 1-1 και πέρασε η Μπάγερν. 

Η τρίτη συνάντηση έγινε τη περίοδο 2015-16 για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης μαζί με Ολυμπιακό και Ντινάμο Ζάγκεμπ. Στη πρώτη αναμέτρηση που έγινε 20 Οκτωβρίου του 2015 στο Λονδίνο οι «Κάνονιέρηδες» επικράτησαν με 2-0 ενώ στο δέυτερο παιχνίδι στις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους οι Βαυαροί νίκησαν με το εμφατικό 5-1. 

Τέταρτη και τελευταία αναμέτρηση των δύο μονομάχων δόθηκε τη σεζόν 2016/17 για τη νοκ-άουτ φάση. Στο πρώτο παιχνίδι στις 15 Φεβρουαρίου του 2017 στην Βαυαρία η Μπάγερν κατάφερε να επιβληθεί με 5-1 επαναλαμβάνοντας το σκορ πριν από 2,5 χρόνια (Νοέμβριος 2015) με τον Τιάγκο Αλγκάνταρα να είναι ο πρωταγωνιστής σημειώνοντας 2 γκολ και μοίρασε ασίστ στο Μίλερ. 

Στη ρεβάνς στο «Emirates» λίγες εβδομάδες αργότερα 7 του Μάρτη ήταν μία τυπική διαδικασία με τους απερχόμενους πρωταθλητές Γερμανίας να διαλύουν με 1-5 και στην Αγγλία (2-10 συνολικό σκόρ) και πέρασαν στα προημιτελικά όπου αποκλείστηκαν από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.