Ένας θαυματουργός πιτσιρικάς τους ξεστράβωσε και τους ξελάσπωσε

Δημήτρης Μπούζας22 Ιουνίου 2020

Δυσκολεύτηκαν οι γηπεδούχοι που όμως πήραν ψυχή και φτερά από το νεαρό Τζόλη, που άλλαξε το σκηνικό της αναμέτρησης.

Παιχνίδι «κλισέ» για τον ΠΑΟΚ των τελευταίων αγωνιστικών με την προβληματική εικόνα, τις δυσκολίες, τις εμμονές και ότι άλλο ανάποδο και αρνητικό μπορούσε να συμβεί από στιγμή σε στιγμή, ήταν ο χθεσινός αγώνας των νταμπλούχων απέναντι σε μια κοντρολαρισμένη ομάδα η οποία έκλεισε το πρώτο ημίχρονο διατηρώντας την κατοχή, τον έλεγχο αλλά και τις θετικές προοπτικές για την επανάληψη.

Με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές σε πολύ άσχημη κατάσταση από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν και πρώτης γραμμής, όπως ο Λημνιός, ο Μπίσεσβαρ αλλά και ο Γιαννούλης του πρώτου ημιχρόνου, ο δικέφαλος έδειχνε ανήμπορος να σηκώσει το βάρος της πίεσης αλλά και του άγχους που του δημιούργησε το σοκ του 0-1. 

Ο κόουτς που για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ιδιαίτερα εμμονικός στο να διατηρεί σε μονιμότητα παίκτες ντεφορμαρισμένους, αυτή τη φορά ευτυχώς προχώρησε σε γρήγορες αλλαγές και με τη φώτιση του Θεού, επανέλαβε μια κίνηση για την οποία μάλιστα την πρώτη φορά, δέχθηκε ακόμη και αρνητικούς σχολιασμούς. 

Αναφερόμαστε στο χρόνο συμμετοχής που έδωσε στο νεαρό Τζόλη. Ο τελευταίος με το αριστουργηματικό γκολ που πέτυχε, στο πιο κομβικό σημείο του αγώνα, έδωσε κουράγιο, πνοή, θα προσθέσουμε και «φτερά» στους καθημαγμένους ψυχολογικά έμπειρους συμπαίκτες του, για να σηκώσουν κεφάλι, να αλλάξουν αγωνιστική συμπεριφρά, να αρπάξουν τα ηνία του αγώνα, δείχνοντας στη συνέχεια ιδιαίτερο πάθος, το οποίο χρειαζόταν για να διεκπεραιώσουν την πολύ δύσκολη χθεσινή όπως αποδείχθηκε αποστολή τους. 

Ο μικρός θαρρείς και ξύπνησε και τον προπονητή του, ο οποίος προχώρησε σε μια δεύτερη επίσης ουσιαστική κίνηση δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στον Στοχ, του οποίου η σοβαρότητα, η ποιότητα και η σπιρτάδα ανέβασαν πλέον σε άλλα στάνταρ τη συνολική απόδοση της ομάδας. 

Οι κινήσεις του Σλοβάκου εξαιρετικές, αποτέλεσαν μια υπενθύμιση για τον κοουτς και μια επιβεβαίωση για το τεράστιο λάθος της διαχείρισης του, έχοντας στον πάγκο έναν ποδοσφαιριστή ευρωπαϊκής κλάσης και διατηρώντας επί μονίμου βάσεως κάποιους βαδιστές.

Ο πιτσιρικάς όπως αποδείχθηκε λοιπόν, όχι μόνο ξελάσπωσε αλλά βοήθησε και κάποιους να ξεστραβωθούν. Αν θα θέλαμε να πούμε δυο λόγια για το χθεσινό δείγμα από την τελευταία προ της μεγάλης αναμέτρησης παράσταση των περσινών νταμπλούχων, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι αυτό είναι συγκεχυμένο με κάποιες αδιευκρίνιστες διαπιστώσεις, αλλά και ορισμένα συγκεκριμένα ενθαρρυντικά μηνύματα. 

Με κορυφαία από αυτά, την απόδοση του πιτσιρικά, τη δεύτερη πολύ καλή εικόνα του Εσίτι, την βελτίωση του Μάτος και την ουσιαστική συμμετοχή στις καλές στιγμές της ομάδας του Ελ Καντουρί. Ο Πασχαλάκης βέβαια επανέλαβε το ίδιο λάθος όπως με τον Ολυμπιακό για αυτό θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός και να διορθώσει τις ατέλειες του. Ο Γιαννούλης βελτίωσε κάπως την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο. 

Ο διαιτητής και ο επόπτης δεν είδαν δύο καθαρές φάσεις που παραλίγο να αποδειχθούν καταδικαστικές για τον ΠΑΟΚ. Ευτυχώς υπηρξε το VAR και αποφεύχθηκε η μεγάλη ζημιά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.