Ένας τελικός γεμάτος λάμψη, μια τιτανομαχία ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες στο Μουντιάλ του Κατάρ

Δημήτρης Κανελλάκης16 Δεκεμβρίου 2022

Γαλλία-Αργεντινή, λοιπόν... Ένας τελικός στο Μουντιάλ του Κατάρ ο οποίος, απ' όποια πλευρά κι αν τον δει κάποιος, είναι από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, που θα μπορούσε να μας προκύψει.

Ποδοσφαιρικά, εμπορικά, τηλεοπτικά... Έχει τα πάντα. Κυρίως, βέβαια, έχει ο τελικός του Μουντιάλ στο Κατάρ ως φιναλίστ δύο ομάδες που, πράγματι, άξιζαν να φτάσουν στο τέλος του δρόμου.

Αργεντίνοι και Γάλλοι έδειξαν τη δυναμική τους σε αυτό το Μουντιάλ. Απέδειξαν την ποιότητά τους. Τα αστέρια τους δικαίωσαν τη φήμη τους. Οδήγησαν τις δύο ομάδες, τους έδωσαν λύσεις στα δύσκολα που παρουσιάστηκαν σε αυτή την πορεία, ενίσχυσαν το μύθο τους.

Γάλλοι και Αργεντίνοι είχαν σε αυτή την πορεία ως τον τελικό όσα χρειαζόταν για να πετύχουν τον στόχο τους. Είχαν σταθερότητα, είχαν διάρκεια. Ήξεραν πότε πρέπει να φορτσάρουν και πότε να κάνουν διαχείριση. Αξιοποίησαν κάθε δυνατότητα που τους παρουσιάστηκε προκειμένου να φτάσουν στον τελικό.

Η αξία τους ως ομάδων, είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Για την αξία των παικτών τους, ούτε συζήτηση. Διαθέτουν πάρα πολλούς που συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο.

Η κόντρα τους στον τελικό είναι τιτανομαχία. Ο τίτλος δεν θα απονεμηθεί, ασφαλώς, τιμής ένεκεν. Αν ήταν έτσι, δεν χρειαζόταν να διεξαχθεί ο τελικός. Οι διοργανωτές θα έστελναν το βαρύτιμο τρόπαιο στο σπίτι του Μέσι.

Στο τελευταίο του παιχνίδι σε Μουντιάλ, όπως ο ίδιος δήλωσε, ο Μέσι πρέπει να δώσει πολύ σκληρή μάχη για να είναι -γι' αυτόν- ο αποχαιρετισμός στα Παγκόσμια Κύπελλα ονειρεμένος.

Διότι ο Εμπαπέ και η παρέα του είναι βέβαιο πως έχουν άλλα σχέδια. Είναι βέβαιο ότι θέλουν όσο τίποτε να υπερασπιστούν τα κεκτημένα και να πετύχουν το back to back.

Πρόκειται, εξάλλου, για μια ομάδα τόσο λαμπερή, τόσο θεαματική, τόσο αθλητική, με τέτοια ταχύτητα και τέτοια φαντασία, η οποία έχει αποδείξει ότι δεν είναι καθόλου αφελής αλλά μπορεί να είναι όσο αποτελεσματική χρειάζεται για να κατακτά τίτλους, που, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι το φαβορί για να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.