«Ένας στους τέσσερις εργαζομένους του ΕΚΑΒ σε αναστολή»

Metrosport Team24 Αυγούστου 2021

Ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, κ.Δεβελόγλου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα στον Metropolis 95,5 και μεταξύ άλλων ανέφερε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στο ΕΚΑΒ με τα άτομα που βγουν σε αναστολή και θα κινδυνέψουν οι πολίτες να λάβουν την κατάλληλη φροντίδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ.Δεβελόγλου:

«Δεν είμαστε αντίθετοι στον εμβολιασμό, είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά το πρόβλημα που θα υπάρξει στην πόλη μας είναι μη λειτουργία και μη προσφορά στον πολίτη. Με βάση τη διάταξη νόμου, οι υπάλληλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών.

Στη Θεσσαλονίκη τα 120 άτομα από τα 490 θα βγουν σε αναστολή, επειδή είναι ανεμβολίαστει. Άρα ένας στους τέσσερις σε αναστολή, σημαντική μείωση στο έμψυχο υλικό των ασθενοφόρων. Για αυτό και εμείς χθες διαμαρτυρηθήκαμε και ζητούσαμε παράταση των μέτρων. Όταν ανακοινώνεις ένα μέτρο πρέπει να υποστηρίζεις το σύστημα και όχι να κινδυνεύει η ζωή του πολίτη. 

Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο, να διασφαλίσουμε να μην νοσήσει από κορονοϊό και να μην μπορούμε να του προσφέρουμε τις βασικές ανάγκες, ώστε να έχει την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα».

Στο ερώτημα ποια είναι αμοιβή ενός εργαζομένου στο ΕΚΑΒ, απάντησε: «Εγώ μετά από 36 χρόνια παίρνω 1.100 ευρώ, έχει κόστος η απόφαση για τους ανθρώπους που θα βγουν σε αναστολή. Δύο χρόνια έβαλαν πλάτη στήριξαν το σύστημα υγείας, τους πολίτες. Ήμασταν οι μοναδικοί. 

Από πέρυσι, 120 άτομα έχουμε κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για επικουρικούς διετίας, για να καλύψουμε 50 θέσεις και καλύψαμε μόνο 38, έχουμε κενές 12 και τώρα 120 άτομα βγουν σε αναστολή».    

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.