Ένας πολύ… large τεχνικός διευθυντής!

Αρις Νικολάκης05 Ιουνίου 2022

Κατ’ αρχήν να εξηγηθούμε, για να μην παρεξηγηθούμε. Και βέβαια, πιστεύουμε πως, όσα είπε ο Ζοσέ Μπότο περί μεταγραφών, δεν τα έβγαλε από το μυαλό του. Αφορούν τον υφιστάμενο σχεδιασμό τον οποίο εκτός του Πορτογάλου τεχνικού διευθυντή υπογράφουν ο Ιβάν Σαββίδης κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Όταν όμως, ο Ζοσέ Μπότο αναφέρει: «…. Νάσμπεργκ, Κουαλιάτα και Σοάρες έχουν ήδη υπογράψει. Θέλουμε κι επιπλέον 7-8 παίκτες … Και στη συνέχεια εάν δούμε πως, χρειαζόμαστε έναν επιθετικό ακόμη ή ένα δεκάρι ή έναν μέσο, θα κινηθούμε για την απόκτησή τους...»… Ουδείς δικαιούται, να αμφιβάλλει πως επίκειται κοσμογονία στο ρόστερ του ΠΑΟΚ!

Όσο και να σκαλίσαμε τον σκληρό μας δίσκο, δεν βρήκαμε άλλη μεταγραφική περίοδο με τέτοιο, έστω θεωρητικά, σχεδιασμό. Τούτο δε, σε ό, τι αφορά την ποσότητα των πράξεων του. Σε ό, τι αφορά την ποιότητα; Ο χρόνος θα δείξει. Τότε θα κριθεί..Τα είπαμε αυτά. Δεν σπεύδουμε για συμπεράσματα περί μεταγραφών, πριν έρθει η ώρα τους…

Συνάμα πάντως, δεν βρήκαμε κι άλλη μεταγραφική περίοδο με τέτοια επικοινωνία του σχεδιασμού της. Δεν είχε συνηθίσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τους φίλους της ομάδας της σε τέτοια κατάσταση.

Δεν γνωρίζουμε εάν αυτή η αλλαγή οφείλεται μόνον στον πολύ… large τεχνικό της διευθυντή. Θεωρούμε πως είναι… κεντρική ιδέα. Είναι πάντως, πρωτόγνωρη και καλοδεχούμενη από τους φίλους του «δικέφαλου»…

Ο Ζοσέ Μπότο ξάφνιασε ευχάριστα με όσα είπε στην τηλεοπτική εκπομπή Open Sports. Δεν εμβάθυνε αλλά και δεν πλάτειασε. Δεσμεύθηκε κι ως πρόσωπο κι ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κι αυτό μετρά πολύ. Απομένει πλέον, να περιμένουμε τις εξελίξεις. Κρατούμε δε, την αναφορά του περί ολοκλήρωσης του ρόστερ κατά 90 με 95% πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Δε γινόταν συχνά αυτό τα τελευταία χρόνια. Ήταν λάθος. Κι ο «δικέφαλος»

Συνήθως το πλήρωνε ακριβά. Καιρός ήταν το πάθημα, να γίνει μάθημα. Απομένει κι εδώ, να δούμε εάν πέραν του λόγου γίνει και στην πράξη.

Έχει φυσικά, ενδιαφέρον – και για τον ΠΑΟΚ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο – ο συνδυασμός πρωταθλητισμού κι επιχείρησης. Ήτοι, η επίτευξη του διπλού στόχου αγωνιστικής κι οικονομικής ανάπτυξης. Η δόξα με τους τίτλους και το χρήμα με τις αγοραπωλησίες παικτών.

Ήταν σαφής περί τούτου ο πολύ… large (κι αυτό κατ’ αρχήν αρέσει στους ΠΑΟΚτσήδες) τεχνικός διευθυντής. Για να δούμε λοιπόν, τι θα δούμε.

ΥΓ 1: Μας τα παν’ κι άλλοι, Πρόεδρε. Μας τα παν’ κι άλλοι. Οπότε εάν κι εφ’ όσον δεν δούμε Τελικό με ομάδα εκτός Αττικής… Εκτός Αττικής… Δεν τα πιστεύουμε! Για όσα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος περί τελικού Κυπέλλου Ελλάδας.

ΥΓ 2: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τους γιους του, τον Λιαμ Τσαρλς και τον Μάβερικ Σάι βρέθηκαν στον ιερό βράχο της Ακρόπολη. Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ απαθανάτισε την στιγμή ποζάροντας μπροστά στην ελληνική σημαία. Βαθιά υπόκλιση…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.