Ένας ΠΑΟΚ κόντρα στο ίδιο του το DNA

Γιώργος Πετρίδης29 Μαρτίου 2021

Ανέλαβε τον ΠΑΟΚ στο 1-4 με την εικόνα μιας ομάδας που θα μπορούσε να αποτελέσει, τουλάχιστον σε επίπεδο αποτελεσμάτων, τη συνέχεια της περσινής που την έσωσε η πανδημία. Ο ΠΑΟΚ του Λυκογιάννη μετράει πλέον 9 νίκες σε 13 ματς Πρωταθλήματος και έχει κάθε λόγο να θεωρεί ότι τρυπάει το ένα μετά το άλλο ταβάνι, βάζοντας πλέον πλώρη για την 5η θέση, αφού είναι στις 10 νίκες μαζί με τον Προμηθέα -που έχει τρία ματς λιγότερα- και το Περιστέρι -που έχει ένα ματς περισσότερο. Όχι μόνο αυτό όμως...

Ο Δικέφαλος επί ημερών Λυκογιάννη, υπό μία έννοια πάει κόντρα στο ίδιο του το DNA. Έχει μάθει να βγαίνει όρθιος από «κλειστά» παιχνίδια. Έχασε κάποια από αυτά βέβαια -από τον Προμηθέα στο Κύπελλο και την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα σε ματς με παράταση- όμως όλες ανεξαιρέτως οι νίκες με τον Λυκογιάννη στον πάγκο του, σημειώθηκαν με μονοψήφιες διαφορές. Εννιά για το Πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο αφού νίκησε κατά σειρά...

*Τον Άρη στην Πυλαία με 75-64.

*Τον Κολοσσό στη Ρόδο με το τρίποντο του Έλστον Τέρνερ με 85-84.

*Τον Ιωνικό στην Πυλαία με 86-84.

*Το Μεσολόγγι στην Πυλαία με 96-87.

*Τον Ηρακλή στο «παλατάκι» με 79-72.

*Τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο για το Κύπελλο με 63-61.

*Τη Λάρισα εκτός έδρας με 91-88 στην παράταση.

*Τον Προμηθέα για το Πρωτάθλημα στο «παλατάκι» με 81-78.

*Τον Άρη στο «Παλέ» με 77-71.

*Τον Κολοσσό χθες στην Πυλαία με 82-74.

Η μάχη για τις θέσεις 4-6

Με τη μικρότερη δυνατή πίεση, πολύ περισσότερο σε σχέση με τους άμεσους αντιπάλου του, ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο πια, ότι θα τερματίσει στις θέσεις 4-6 μαζί με το Περιστέρι και τον Προμηθέα. Ο Προμηθέας δείχνει να έχει ένα προβάδισμα για την 4η θέση δεδομένου ότι έχει 10 νίκες όσες ο ΠΑΟΚ και το Περιστέρι αλλά έχοντας μπροστά του ακόμη επτά παιχνίδια έναντι τεσσάρων του Δικεφάλου και τριών της αθηναϊκής ομάδας.

Σημαντικό ρόλο στο τελικό πλασάρισμα των τριών θα παίξουν τα δύο παιχνίδια που απέμειναν μεταξύ τους αφού την Κυριακή το Περιστέρι θα υποδεχτεί τον Προμηθέα ενώ μία εβδομάδα μετά ο ΠΑΟΚ θα περιμένει το Περιστέρι στο «παλατάκι».

ΠΑΟΚ (10-8)

Ιωνικός (εκτός)

Περιστέρι (εντός)

Μεσολόγγι (εκτός)

Παναθηναϊκός (εντός)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (10-9)

Προμηθέας (εντός)

ΠΑΟΚ (εκτός)

Άρης (εντός)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (10-5)

Άρης (εντός)

Περιστέρι (εκτός)

Κολοσσός (εκτός)

Μεσολόγγι (εντός)

Ηρακλής (εκτός)

Παναθηναϊκός (εντός)

ΑΕΚ (εντός)

Στα μεταξύ τους παιχνίδια:

*ΠΑΟΚ και Προμηθέας μοιράστηκαν τις νίκες με τις ίδιες διαφορές (+3)

*Το Περιστέρι νίκησε τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο με 76-67.

*Ο Προμηθέας νίκησε το Περιστέρι στον πρώτο γύρο με 75-58, οπότε η λογική λέει ότι θα έχει το πλεονέκτημα σε μια πιθανή ισοβαθμία μαζί του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.