Ένας μήνας υψηλών απαιτήσεων για τον Άρη

Metrosport Team10 Ιανουαρίου 2022

Με σερί αγωνιστικές υποχρεώσεις θα κυλήσει το επόμενο διάστημα για τους Κιτρινόμαυρους, καθώς για σχεδόν ένα μήνα ακολουθούν διαδοχικά παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.


Για την ακρίβεια, από τις 15 Ιανουαρίου έως και τις 14 Φεβρουαρίου η ομάδα έχει προγραμματισμένα οκτώ παιχνίδια τα οποία στο (πιθανό) σενάριο πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου θα αυξηθούν κατά ένα ακόμη παιχνίδι στις αρχές του επόμενου μήνα.

 Συγκεκριμένα, το ερχόμενο Σάββατο ο Άρης θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να παίξει κόντρα στον Απόλλωνα, στις 20/01 θα υποδεχτεί την Λαμία, στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου για την φάση των “8” και τρεις ημέρες μετά θα αντιμετωπίσει ξανά την ομάδα από την Φθιώτιδα για την 19η αγωνιστική της Super League. 

Οι δύο ομάδες θα δώσουν το δεύτερο παιχνίδι Κυπέλλου το διάστημα 26-27/01 (στην Λαμία) και ο μήνας θα κλείσει για τον Άρη με ταξίδι στο Αγρίνιο για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Πρόκειται για πέντε 90άλεπτα στα οποία θεωρητικά οι Κιτρινόμαυροι έχουν το “πάνω χέρι”, αλλά αυτό καλούνται να το αποδείξουν στο γήπεδο έχοντας ως στόχο να πάρουν το μέγιστο των βαθμών, προκειμένου να παραμείνουν σε απόσταση “αναπνοής” από την πρώτη 6άδα της βαθμολογίας – γιατί όχι και να βρεθούν σε αυτήν ανάλογα με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων – και ασφαλώς να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου ο στόχος είναι να φτάσουν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Μήνας υψηλών απαιτήσεων είναι (και) ο Φεβρουάριος, με παιχνίδια που έχουν μάλιστα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και στα οποία ο Αρης καλείται να ανταποκριθεί. Ειδικά αν στο διάστημα που μεσολαβήσει η ομάδα έχει καταφέρει, μέσα από τα αποτελέσματα που θα έχει, να βρεθεί στην πρώτη 6άδα. 

 Ο επόμενος μήνας αρχίζει με εμβόλιμη αγωνιστική και ντέρμπι, καθώς στις 02/02 οι Κιτρινόμαυροι θα υποδεχτούν την ΑΕΚ και τρεις ημέρες μετά τον Βόλο. Εφόσον επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης στα ημιτελικά, θα ακολουθήσει ο πρώτος αγώνας (με τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Αναγέννηση Καρδίτσας) το τριήμερο 8-10/02, ενώ στις 14/02 η ομάδα θα ταξιδέψει στα Γιάννινα.

 Πρόκειται για μία ...non -stop κατάσταση, με διαδοχικές υποχρεώσεις και όχι παραπάνω από 3-4 μέρες οι οποίες θα μεσολαβούν ανά αγώνα. Στο παραπάνω πρόγραμμα θα μπει σίγουρα και το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο, το οποίο θα οριστεί κατά πάσα πιθανότητα στις 17 Φεβρουαρίου (πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που είναι στις 20/02), ή στις 22-23 του ίδιου μήνα, επιβαρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα.

Η κατάσταση αυτή απαιτεί ασφαλώς ετοιμότητα και εγρήγορση, απαιτεί όμως και διαχείριση από τον προπονητή και ενδεχομένως ενεργοποίηση κάποιων ποδοσφαιριστών με λίγο ή και καθόλου χρόνο έως τώρα στη σεζόν, παράλληλα με τις όποιες μεταγραφικές κινήσεις γίνουν έως το φινάλε του Ιανουαρίου και θα δώσουν επιπλέον επιλογές και λύσεις, σε μία κρίσιμη καμπή της σεζόν όπου ο Άρης παλεύει να πετύχει τους δύο στόχους του. 

Την έξοδο στην Ευρώπη μέσω των play off και την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου ώστε να διεκδικήσει μετά από πολλά χρόνια έναν τίτλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.