Ράφα Σοάρες, ένας «κλώνος» του Γιαννούλη

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2020

Του Γιώργου Μάντζιου 

Ο Ράφα Σοάρες ή Λουίς Ράφαελ Σοάρες Άλβες όπως είναι το πλήρες όνομα του, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις περίφημες ακαδημίες τη Πόρτο σε ηλικία 10 ετών. Ακριβώς ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο τότε.

- Ο πρώτος προπονητής που τον έβαλε να παίξει με την ομάδα των Νέων ήταν ο Νούνο Καπούτσο το 2010.

- Ο πρώτος προπονητής που τον επέλεξε για να παίξει στην β΄ ομάδα της Πόρτο ήταν ο Ρουί Γκόμες.

- Αυτός όμως που θεωρείται ο… μέντορας του είναι ο Λουίς Κάστρο που άλλωστε διετέλεσε προπονητής του στην β΄ ομάδα των δράκων για 3 χρόνια (2013-2016).

- Δεν είναι τυχαίο πως τόσο ο Νούνο Καπούτσο, όσο και ο Λουίς Κάστρο, προπονητές που δούλεψαν με τον Ράφα Σοάρες στην β΄ ομάδα της Πόρτο, τον επέλεξαν στις δικές τους ομάδες. Ο πρώτος στη Ρίο Άβε το 2016 και ο δεύτερος στην Γκιμαράες τα δύο τελευταία χρόνια και πριν αποχωρήσει το καλοκαίρι για την Σαχτάρ Ντόνετσκ.

- Ο Σοάρες παρότι είναι λίγο πιο ψηλός (1,78) από τον Γιαννούλη (1,75) και ζυγίζει λίγα περισσότερα κιλά (71 έναντι 65 του Έλληνα άσου) έχει στοιχεία που θυμίζουν… Γιαννούλη ή καλύτερα που μοιάζουν με αυτά του Γιαννούλη. Είναι ένα επιθετικό μπακ με καλή τεχνική κατάρτιση, γρήγορο με την μπάλα στα πόδια και με εξαιρετική σέντρα.

- Αντιμετώπισε πέρυσι τον νυν τεχνικό του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα στα δύο παιχνίδια της Γκιμαράες με την Μπράγκα. Την μία φορά ήρθαν ισόπαλες οι δύο ομάδες (1-1) και την άλλη η Μπράγκα κέρδισε 1-0.

- Φέτος μοιράζονται τα παιχνίδια στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Γάλλο Ανίν.

- Ήταν εξαιρετικός τον περασμένο Νοέμβριο στο παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ του Παπασταθόπουλου για το Γιουρόπα Λιγκ (1-1), παίζοντας βασικός και όντας από τους κορυφαίους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.