Κωνσταντέλιας: Ένα σούπερ ταλέντο σε… αναμονή

Χάρης Εμμανουηλίδης21 Ιανουαρίου 2022

Η πορεία του στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε ως περιπέτεια, μία περιπέτεια που θα μπορούσε να τον είχε στείλει στον Ολυμπιακό (καθώς η ακαδημία του Βόλου όπου αγωνιζόταν, είχε άμεση συνεργασία με τους Πειραιώτες), αν ο μικρός τότε Γιάννης δεν επέμενε να κάνει το ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη παίρνοντας μαζί του όλη την οικογένεια με τον Δικέφαλο να δίνει γη και ύδωρ για ένα από τα κορυφαία ταλέντα της γενιάς του.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός είναι ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο, «Έπαιζα όλη μέρα, επί πολλές ώρες, έπαιζα στα πάρκα, στο δρόμο με φίλους, το παιχνίδι στην πόλη με τα παιδιά σε βοηθάει να είσαι δημιουργικός», δηλώνει ο ίδιος που παρά το γεγονός πως μεγάλωσε εν μέσω τεχνολογικής… έξαρσης, δεν έβαλε σε δεύτερη μοίρα την «αλάνα». 

Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής που έχει ως πρότυπο του τον Νεϊμάρ ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός αλλά δεν άργησε να πάει μία… ζώνη πίσω και να πάρει τη θέση «10» ενώ πολλές φορές του αρέσει να αγωνίζεται και ως αριστερός winger. Η χειρότερη στιγμή του; Όταν αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός, μία θέση που δεν του έδωσε αυτό που ήθελε καθώς λειτουργεί καλύτερα στο… επιθετικό μισό.

Η εισαγωγή των 189 λέξεων αφορά ένα ταλέντο που βρίσκεται σε… αναμονή και θέλει να αδράξει την ευκαιρία και να πάρει τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής στο Βέλγιο και την Έουπεν, στην οποία θα ανήκει για τους επόμενους έξι μήνες. Αυτή μπορεί να είναι η πρώτη φορά που ο Κωνσταντέλιας θα αγωνιστεί στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που θα ταξιδέψει εκτός συνόρων για να δοκιμάσει και να… δοκιμαστεί σε νέες συνθήκες.

Ο ίδιος είχε μπει στο αεροπλάνο με προορισμούς τη Μαδρίτη, για λογαριασμό της Ατλέτικο, το Μόναχο για λογαριασμό της Μπάγερν, την Αγγλία για λογαριασμό της Φούλαμ και τη… Βαρκελώνη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Όλα αυτά για ένα παιδί μόλις 19 ετών, που από τα 15 του έτη είχε στρέψει πάνω του όλα τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, με τους «Μπλαουγκράνα» να είναι αυτοί που δοκίμασαν επί μία εβδομάδα τον ποδοσφαιριστή, ωστόσο η μεταγραφή δεν προχώρησε και ο ποδοσφαιριστής παρέμεινε κάτοικος Τούμπας. Ο λόγος που το… deal δεν προχώρησε αφορά το κομμάτι με τους γονείς, καθώς η Μπάρτσα διαμήνυσε στον νεαρό ότι δεν θα μπορεί να μείνει μαζί με την οικογένεια του, αλλά στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.

Ο ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 2003, θέλει να εμπλουτίσει με συμμετοχές το βιογραφικό του και σε αυτό θα βοηθήσει η Βέλγικη ομάδα η οποία με τις… ευλογίες του Μιχάλη Βαλκάνη έκανε δικό της τον νεαρό που μπήκε ήδη στις προπονήσεις της νέας του ομάδας θέλοντας να δείξει σε αυτούς τους έξι μήνες του δανεισμού πως είναι «παρών»


«Σαν τη μύγα μέσα στο γάλα ο Κωνσταντέλιας»

Ο πρόεδρος στην Αγία Παρασκευή Βόλου, ομάδα που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο ο νεαρός μεσοεπιθετικός, Γεράσιμος Σαρρής, μίλησε για τις ικανότητες του, το πως ξεχώριζε μεταξύ… 10.000 παιδιών αλλά και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τον παίκτη τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και οι άλλοι «μεγάλοι» της Αθήνας, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.

«Του άρεσε να μείνει στον ΠΑΟΚ και να παλέψει για μία θέση», έτσι μου έλεγε ο Γιάννης για τις παλαιότερες προτάσεις που είχε σημειώνει ο κύριος Σαρρής, για να συνεχίσει, «Ο Γιάννης μας επέλεξε σαν σχολή και ήταν ένα παιδί ανάμεσα στα 10.000, που ξεχώριζαν στον σύλλογο, ήταν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα».

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Ο Γιάννης ήταν το κάτι άλλο, μου θύμιζε Κρόιφ στον τρόπο παιχνιδιού του, όλοι μας ρωτούσαν που τον βρήκαμε τον ποδοσφαιριστή. Έπαιζε στην αλάνα στο δημοτικό σχολείο, πήγαινε πάντα με τους μεγαλύτερους για να τους ανταγωνιστεί. Πρόκειται για ένα παιδί που ανέβασε και το επίπεδο της σχολής μας και οι γονείς ερχόντουσαν στις προπονήσεις για να δουν και αυτόν εκτός από τους γιους τους».

Γιατί κατά την άποψη σας δεν πήρε ακόμα αγωνιστικό χρόνο στον ΠΑΟΚ;

«Επάνω που ήταν να παίξει, είχε κάποιους τραυματισμούς, αλλά το βασικότερο είναι να τον πιστέψει ένας προπονητής. Είναι ένας δαντελένιος παίκτης στο στυλ παιχνιδιού του τον οποίο πιστεύω πολύ και περιμένω να έρθει πίσω για να δείξει πως μπορεί να παίξει και στην Εθνική. Δεν βλέπεις τέτοιους ποδοσφαιριστές, βλέπει το παιχνίδι σαν από ελικόπτερο», αναφέρει αρχικά και προσθέτει για τον 19χρονο, «δεν είναι μόνο να σκοράρεις, αλλά και να μοιράζεις το παιχνίδι» του έλεγα και το έκανε πράξη.

«Η πρώτη επαφή για την μεταγραφή του ήταν με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αλλά δεν είχαν δείξει το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε ο ΠΑΟΚ, ήταν η καλύτερη πρόταση που υπήρχε και βοήθησε πολύ και την οικογένεια του», ανέφερε ακόμη ο άνθρωπος που τον ήξερε ποδοσφαιρικά πριν από όλους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.