Ενα στοίχημα το οποίο θα πρέπει με κάθε τρόπο να κερδίσει ο Αρης

Βασίλης Μάστορας02 Αυγούστου 2022

Η παρουσία του Αρη στον τρίτο προκριματικό του Conference League έγινε με εμφατικό τρόπο. Τέτοιο που δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία. Αισιοδοξία η οποία δεν ήταν μόνο προϊόν της ποδοσφαιρικής ποιότητας που έδειξαν οι «κίτρινοι», αλλά και του πλούσιου σε επιλογές ρόστερ. Το οποίο θα ανέβει όλο στη σκηνή από τη στιγμή που θα είναι αγωνιστικά έτοιμος και ο Ζερβίνιο. Ο Ιβοριανός προετοιμάζεται με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να αποφύγει τυχόν πισωγυρίσματα καθώς προέρχεται από μία σοβαρή εγχείρηση. Ο φετινός όμως Αρης έχει την πολυτέλεια να περιμένει και έναν και δύο ποδοσφαιριστές καθώς οι επιλογές του ρόστερ για όλες τις θέσεις είναι περισσότερες από μία.

Οι «κίτρινοι» σήμερα το μεσημέρι θα μάθουν ποιος μπορεί να είναι ο πιθανός αντίπαλος τους στη φάση των πλέϊ οφ. Με δεδομένο ότι η κλήρωση θα διεξαχθεί πριν από τους αγώνες της τρίτης προκριματικής φάσης όλες οι ομάδες θα μάθουν τα ζευγάρια από τα οποία θα προκύψει ο αντίπαλος τους, αλλά έστω και αυτό θα έχει την αξία του του.

Πριν όμως ο Αρης κάνει τα όνειρα της παρουσίας του στα πλέι οφ, έχει μπροστά του τέσσερα σημαντικά βήματα. Το ένα σημαντικότερο από το άλλο. Αρα θα πρέπει να επικεντρωθεί στους δύο αγώνες με τη Μακάμπι κι αφού τελειώσει τη δουλειά του με τους Ισραηλινούς να αρχίσει να σκέφτεται το επόμενο βήμα. Η Μακάμπι είναι αντίπαλος στα μέτρα του Αρη, αν και οι ευρωπαϊκοί αγώνες πάντα κρύβουν κινδύνους. Με μέτρο σύγκρισης τους δύο αγώνες με την Γκόμελ ο Αρης μπορεί να πάρει την πρόκριση. Αλλωστε θεωρητικά αναμένεται να είναι καλύτερος καθώς ο Μπούργος είχε την ευκαιρία να δουλέψεις μία βδομάδα επιπλέον με τους παίκτες του. Κανείς δεν περιμένει οι «κίτρινοι» να φτάσουν στο pick της απόδοσης τους, αλλά ο χρόνος πάντα είναι σύμμαχος της ομάδας η οποία έχει ποιότητα και προσπαθεί να αποκτήσει ομοιογένεια. 

 Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Αρης θα πρέπει να βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει την πρόκριση γιατί θα έχει πολλαπλά κέρδη. Πρώτον θα παραμείνει στο παιχνίδι της παρουσίας στους ομίλους του Conference League, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει αυξημένα έσοδα τα οποία τα έχει ανάγκη μετά την υπέρβαση που έκανε στο μπάτζετ της νέας χρονιάς. Το δεύτερο , εξ ίσου σημαντικό, ότι θα θα έχει πρόσθετους αγώνες γεγονός που θα δίνει στον Μπούργος την ευκαιρία να κάνει ένα θεαματικό ροτέϊσον το οποίο θα αποσυμπιέσει τις τυχόν γκρίνιες από τους παίκτες που δεν θα έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. 

 Είναι ευτυχία για έναν προπονητή να έχει γεμάτο ρόστερ και πολλές επιλογές ποδοσφαιριστών για όλες τις θέσεις. Όταν όμως υπάρχει ανταγωνισμός ισάξιων ποδοσφαιριστών επόμενο είναι να υπάρχουν και παράπονα, γιατί όλοι θέλουν να έχουν χρόνο συμμετοχής. Με την παρουσία όμως του Αρη στους ομίλους όλα θα γίνουν περισσότερο εύκολα για τον Αργεντινό προπονητή των «κίτρινων».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.