Ενα «πτώμα» που δεν γίνεται σκελετός, το ναρκόπλοιο και πάλι στο προσκήνιο

Δημήτρης Μπούζας16 Ιουνίου 2021

INFO: Απρόοπτες εξελίξεις στην έρευνα για το «Noor 1». Εισαγγελική διαφωνία για την πρόταση απαλλαγής βασικών κατηγορούμενων, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Ο εισαγγελέας Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου αποφασισμένος να επιστρέψει τον φάκελο για περαιτέρω διερεύνηση, διαφωνώντας πλήρως με τον ανακριτή Γιάννη Πετρόπουλο, ο οποίος ήταν απαλλακτικός για τους 4 κατηγορούμενους (Βαγγέλης Μαρινάκης, Νίκος Συντιχάκης, Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης, Ηλίας Τσακίρης). Ο κ. Τσορμπατζόγλου σε αναφορά 38 σελίδων, απαιτεί να γίνουν συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις, μεταξύ των οποίων οι διεθνείς δικαστικές συνδρομές για τα τραπεζικά εμβάσματα του ναρκόπλοιου και οι κλήσεις ουσιωδών μαρτύρων της υπόθεσης»

Αιφνιδιασμός; Απρόβλεπτη εξέλιξη; Υγιής σπασμός ή μία «διαφωνία» πολύ σημαντική βέβαια η οποία υπάρχει περίπτωση να συνθλιβεί μέσα στις τερατώδεις μυλόπετρες των διαδικασιών οι οποίες μετέτρεψαν την υπόθεση του ναρκόπλοιου σε μια πολύχρονη περιπέτεια και αντίστοιχη πληγή της ελληνικής δικαιοσύνης; 

Η κοινή γνώμη σε βάθος χρόνου έγινε κοινωνός, αποδέκτης και μάρτυρας αλλεπάλληλων σκληρών – μερικές φορές και αποτρόπαιων – μηνυμάτων που την πάγωσαν στην κυριολεξία. Μυστηριώδεις και θανάσιμες εξαφανίσεις μαρτύρων, παραιτήσεις και εξοστρακισμοί δικαστικών, αλυσίδα εξόφθαλμων παρατυπιών, μεθοδευμένων αναβολών και ανακολουθιών, με εξωφρενικούς αποκλεισμούς βασικών μαρτύρων (!) όπως χαρακτηριστικά τονίζει σήμερα και ο εισαγγελέας Τσορμπατζόγλου. 

Η δίκη του «Noor 1» είναι μια βαθιά και κακοφορμισμένη πληγή που δεν έκλεισε όταν και όπως έπρεπε, αφήνοντας εκτεθειμένους όλους όσους είχαν την ευθύνη να το πράξουν, προστατεύοντας τόσο το κύρος το δικό τους, όσο και το αντίστοιχο της ελληνικής δικαιοσύνης. 

Διαβάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τις επισημάνσεις του διαφωνούντος εισαγγελέα και αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο κραυγαλέες παραλείψεις σε μια τόσο σημαντική υπόθεση. Αλήθεια με τι σκεπτικό ο ανακριτής - εισαγγελέας Πετρόπουλος πρότεινε τις απαλλαγές; Δεν μας νοιάζει ειλικρινά αν αυτές αφορούν τον οποιοδήποτε κατηγορούμενο, ούτε δίνουμε ειδικό βάρος στην συγκεκριμένη περίπτωση με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Η ανησυχία μας και ο προβληματισμός μας επικεντρώνονται στο βασικό και απαράγραπτο δικαίωμα της ισονομίας. Μιας άτεγκτης, αμερόληπτης και αντικειμενικής απονομής δικαιοσύνης. 

Δυστυχώς στην πολύκροτη υπόθεση του ναρκόπλοιου δυσκολευόμαστε να εκτιμήσουμε και να αποδεχθούμε τα όσα ανεκδιήγητα και σκανδαλώδη εξακολουθητικά συμβαίνουν. Όπως όλα δείχνουν όμως το «πτώμα» της δύσκολα θα γίνει... «σκελετός» για να το βάλουν στην ντουλάπα τους, κάποιοι που αγωνίζονται τόσα χρόνια για να το πετύχουν. Κι αυτό γιατί όπως φαίνεται υπάρχουν ακόμη δικαστικοί λειτουργοί (εισαγγελείς) που απαιτούν να τηρηθούν αυστηρά συγκεκριμένες βασικές αρχές και διαδικασίες και να αποφεύγονται κραυγαλέες παραλείψεις και απερισκεψίες, όπως ο αποκλεισμός βασικών μαρτύρων.

ΥΓ: Ο αναγνώστης μας Νίκος Καραγιαννίδης φίλος του ΠΑΟΚ κατά δήλωση του παρεμβαίνει και μας επισημαίνει: «Διάβασα την είδηση ότι ο μεγαλομέτοχος έχει καλή άποψη για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ και δηλωμένο οπαδό του Άρη. Και ότι μπορεί να τον φέρει στην ΠΑΕ. Τώρα το τι καλή άποψη έχει δεν μπορώ να το καταλάβω κι αυτό γιατί εγώ σαν ΠΑΟΚτσής έζησα επί της προεδρίας του την κλοπή ενός πρωταθλήματος, την τιμωρία του μεγαλομετόχου με την αυστηρότερη ποινή και όλες σχεδόν τις αποφάσεις των επιτροπών που αυτός ήταν προϊστάμενος να είναι αρνητικές για την ομάδα μου. Το ότι είναι Άρης, είμαι σίγουρος ότι δεν το γνωρίζει ο Ιβάν. Δεν τον είχαν ενημερώσει κάποιοι όπως όφειλαν και όπως το ίδιο έκαναν και με τον Κούγια. Τέτοιες ειδήσεις με κάνουν πολύ σκεπτικό. Λέτε να υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποια μέρα και τον Σαουρίδη στην Τούμπα;».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.