Ενα πρότζεκτ που εξιτάρει!

Metrosport Team27 Δεκεμβρίου 2021

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης, Κώστας Πετρωτός

Η εβδομάδα που άρχισεθα μπορούσε να χαρακτηρίζεται «εβδομάδα Ζοσέ Μπότο» για τον ΠΑΟΚ

 Ο 55χρονος Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής έρχεται, συνοδευόμενος από τον νέο αρχισκάουτ της ομάδας, Αντρέι Φετσένκοφ, αύριο το βράδυ για να έχει μία πρώτη γνωριμία με τους παίκτες, τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του και τα μέλη του τμήματος σκάουτινγκ, όπως και με αυτά των Ακαδημιών και να χαράξει τους βασικούς άξονες της δουλειάς που θα γίνει από εδώ και στό εξής. 

Οι πληροφορίες της «Μ» και του metrosport.gr αναφέρουν ότι Πέμπτη ή το αργότερα Παρασκευή θα μεταβεί στην Πορτογαλία για να αλλάξει χρόνο με την οικογένειά του και από Δευτέρα σηκώνει μανίκια για τον νέο ΠΑΟΚ.

Εχει στα χέρια του ξεκάθαρη εντολή απ΄ την οικογένεια Σαββίδη να αρχίσει από τώρα τον σχεδιασμό του νέου ΠΑΟΚ, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, μετά την αποχώρηση του Καγκάβα (και χωρίς να υπολογίζουμε τον νεαρό γκολκίπερ Μπαλωμένο), υπάρχουν 11 συμβόλαια-μαζί και των δανεικών-συν αυτό του Σβαμπ που μπορεί να ανανεωθεί αυτόματα που ολοκληρώνονται.

Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής θα πρέπει άμεσα να πάρει αποφάσεις με βάση και τις λίστες μεταγραφικών στόχων (για δεξί μπακ, μέσο και μεσοεπιθετικό, συν την περίπτωση του ξένου τερματοφύλακα που είναι «κλεισμένος», αν δώσει το πράσινο φως ο Μπότο) πουτ έχει στα χέρια του, όμως, είναι βέβαιο ότι αυτό θα γίνει με γνώμονα ότι πρέπει οι παίκτες που θα έρθουν να έχουν την προοπτική να υπηρετήσουν μία ομάδα τίτλων και για τα επόμενα χρόνια.

Η επιβεβαίωση για τον κυρίαρχο ρόλο Μπότο μέσω Πάλκιν

Το ότι ο Μπότο θα είναι πυλώνας για τις αποφάσεις σχετικά με τον νέο ΠΑΟΚ, το επιβεβαίωσε και ο CEO της Σαχτάρ, Σεργκέι Πάλκιν, μιλώντας στον ουκρανικό Τύπο. «Στον ΠΑΟΚ του προτάθηκε η θέση του αθλητικού διευθυντή, θα επιβλέπει πλήρως τη μεταγραφική πολιτική, τις δραστηριότητες της πρώτης ομάδας. Το ονειρευόταν για πολύ καιρό, το σκέφτηκε. 

Αυτό είναι ένα βήμα μπροστά ως προς την ευθύνη που θα έχει στο νέο του σύλλογο. Ήμουν κατά της μετάβασης, αλλά υπάρχει επιθυμία για τον ίδιο τον Χοσέ Μποτό, καθώς και το ύψος της αποζημίωσης στο συμβόλαιο. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ένα αρκετά σοβαρό ποσό, και εδώ ήμουν ήδη ανίσχυρος να σταματήσω τις όποιες διαδικασίες. 

Θέλω απλώς να ευχηθώ στον Μπότο κάθε επιτυχία, καλή τύχη», προσθέτοντας: «Περάσαμε καλά χρόνια. Αγωνίζονται ουσιαστικά όλοι οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν με τη συμμετοχή του Μπότο. Ο μοναδικός που δεν το κάνει είναι ο Μαρκίνιος Σιπριάνο, τον πήραμε ως ελεύθερο και είναι τώρα δανεικός στη Σιόν».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο αντί του Μπότο στην Σαχτάρ μέσω instagram («ευχαριστώ Shakhtar, ευχαριστώ Ουκρανία! Ήταν 3,5 υπέροχα χρόνια! Εύχομαι τα καλύτερα για τον σύλλογο και τη χώρα! Πάντα θα είσαι στην καρδιά μου»), σημειώνει («τώρα είναι η ώρα για νέες προκλήσεις. Σας ευχαριστώ όλους!».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.