Ενα μηδενικό θα αφήσει πίσω του ο Φερέιρα, τουλάχιστον ας ξυπνήσει στο φινάλε

Στέλιος Γρηγοριάδης08 Ιουλίου 2020

Aγαπητή Metrosport,  

Δεν προλάβαμε να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ δύσκολη υπόθεση την κατάκτηση της δεύτερης θέσης με τις δύο “αυτοκτονίες” του και αμέσως “κατάφερε” να κάνει και τρίτη, στο Ηράκλειο, για να χρίσει μεγαλοπρεπώς φαβορί την ΑΕΚ. Λέγαμε ότι η παρτίδα θα σωθεί μόνο αν ο ΠΑΟΚ μεταμορφωθεί ως δια μαγείας, εκτός κι αν αρχίσει τις “αυτοκτονίες” και η ΑΕΚ, ή επιστραφούν οι επτά βαθμοί με την απόφαση του CAS, αν και, εδώ που τα λέμε, αυτός ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να τερματίσει τρίτος ακόμη και έχοντας τους επτά βαθμούς.  

Απόφαση δεν έχουμε ακόμη, η ΑΕΚ δεν έχασε βαθμούς στο Χαριλάου και ο ΠΑΟΚ δεν μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Αρα, η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη και ανάθεμά με αν υπάρχει έστω ένας ΠΑΟΚτσής που πιστεύει ότι μπορεί αυτή η ομάδα να αφήσει την ΑΕΚ πίσω της σε περίπτωση που δεν έρθει η δικαίωση από το CAS. Φοβάμαι πως ούτε οι ίδιοι οι παίκτες το πιστεύουν πλέον. Στο σημερινό ματς με τον Παναθηναϊκό η νίκη δεν συζητιέται. Ο ΠΑΟΚ είναι με την πλάτη στον τοίχο κι αν δεν νικήσει... θα πέσει ο τοίχος και θα τον πλακώσει. 

Η ΑΕΚ λογικά θα νικήσει τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και μετά θα έχει να παίξει με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πάει στο Καραισκάκη για να παίξει με τον Ολυμπιακό. Και αμέσως μετά, έχουμε το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, στην προτελευταία αγωνιστική. Ε, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι απαγορεύεται ο ΠΑΟΚ να μη νικήσει απόψε τον Παναθηναϊκό. Αυτό πρέπει να το νιώσουν στο πετσί τους και οι παίκτες και ο Φερέιρα. Οι παίκτες γιατί από αυτούς κυρίως εξαρτάται και ο Πορτογάλος γιατί πρέπει κι αυτός επιτέλους να κάνει κάτι για να ξυπνήσει τον εγωισμό τους, που κοιμάται μακαρίως.  

Ο Φερέιρα απέδειξε ότι καλός κόουτς δεν είναι. Δεν είναι, όμως, ούτε καλός εμψυχωτής. Μυξοέκλαιγε όλη τη χρονιά ότι η ομάδα δεν έχει ένταση, αλλά δεν κατάφερε να κάνει τίποτε γι' αυτό. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν εμπνέει τους παίκτες. Οτι δεν τους πείθει. Οτι δεν τον γουστάρουν για να παίζουν και για την πάρτη του. Και μια που μιλάμε για δαύτον, ας φύγει πια από το συννεφάκι του. Ας σταματήσει τις αστείες δικαιολογίες με τους τραυματίες που λείπουν. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος ούτε όταν είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Και στο κάτω-κάτω, προβλήματα απουσιών έχουν όλες οι ομάδες. 

Ας μην κρύβεται λοιπόν πίσω από το δάχτυλό του κι ας πάψει να αναζητεί ελαφρυντικά για να καλύψει τις αδυναμίες του. Ούτε καν ότι προώθησε δυο νεαρούς παίκτες, τον Τζόλη και τον Μιχαηλίδη, θα του αναγνωρίσει η Ιστορία γιατί και τους δύο τους έβαλε να παίξουν, όσο παίζουν, από ανάγκη. Τους χρησιμοποίησε γιατί ξέμεινε από ιδέες και πειράματα. Τους “θυμήθηκε” υποχρεωτικά εξ αιτίας των απουσιών. Οπως είχε “θυμηθεί” και τον Μιχάι, όταν μετά τον Κρέσπο τραυματίστηκε και ο Ινγκασον, αλλά τον “ξεθυμήθηκε” όταν επανήλθε ο Ισλανδός. Οταν θα φύγει ο Φερέιρα από τον ΠΑΟΚ θα αφήσει πίσω του ένα τεράστιο μηδενικό. Τουλάχιστον στο φινάλε ας ξυπνήσει κι αυτός κι ας προσπαθήσει τουλάχιστον να δώσει ψυχολογική ώθηση στους παίκτες, γιατί τίποτε άλλο δεν είναι ικανός να κάνει.  

ΥΓ. Είναι τραγική αποτυχία να τρέχουν δύο και να βγαίνεις τρίτος...  

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.