Ένα καλοπληρωμένο G/G στην Πορτογαλία

Γιώργος Μάντζιος19 Δεκεμβρίου 2020

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο για το 2020, αφού την επόμενη εβδομάδα έχουμε Χριστούγεννα και παίζουν μπάλα μόνο οι Άγγλοι, οι Βέλγοι και οι Πορτογάλοι. Οι ομάδες θα πάρουν απαραίτητες ανάσες, αφού είχαν υποχρεώσεις και το προηγούμενο μεσοβδόμαδο, ενώ σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, έχουν και το επόμενο που έρχεται. 

Σας παραθέτω σκέψεις κι επιχειρήματα για τις επιλογές που ξεχώρισα το διήμερο:

Στην Πορτογαλία βασική μου επιλογή αποτελεί το καλοπληρωμένο G/G (1,90) στο Πάσος Φερέιρα – Μποαβίστα. Η ομάδα του Πέπα από την αρχή της σεζόν αντιμετωπίζει επιθετικά κάθε της παιχνίδι, έχει σκοράρει στα 6 τελευταία στο πρωτάθλημα, βρήκε δίχτυα και με την Πόρτο στο Λιγκ Καπ μεσοβδόμαδα. Η Μποαβίστα έχει πλέον στον πάγκο της τον έμπειρο Ζεσουάλδο Φερέιρα και παρότι διαθέτει καλό υλικό έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία. Για μια ομάδα που έχει βάλει φέτος 3 γκολ στην Μπενφίκα και εκτός έδρας σκοράρει πιο εύκολα από ότι εντός, περιμένω η πρόσληψη του νέου τεχνικού να της δώσει ώθηση και τουλάχιστον να βρει δίχτυα. Άλλωστε το κάνει και στις 4 τελευταίες φορές που επισκέφτηκε το συγκεκριμένο γήπεδο.

Στην Ολλανδία η κακοδαιμονία κάποια στιγμή θα εγκαταλείψει την Ουτρέχτη, δεν γίνεται να παίζει καλά και να μην κερδίζει. Πολύ καλή εμφάνιση με την Αϊντχόφεν και άδικη ήττα με 2-1 στο πρωτάθλημα, πολύ καλή εμφάνιση και δύσκολη ήττα με 5-4 από τον Άγιαξ μεσοβδόμαδα στο κύπελλο. Ίσως η αδύναμη εκτός έδρας Φορτούνα Σιτάρντ που δέχεται και εύκολα το γκολ, αποτελέσει τον ιδανικό αντίπαλο για ξέσπασμα των γηπεδούχων. Πέρυσι έληξε 6-0, πρόπερσι 2-1, επιλογή μου το combo 1 & over (1,80).

Στο Άλκμααρ – Βίλεμ συναντάμε τον ρέφερι που μετρά φέτος πιο πολλά πέναλτι από τα παιχνίδια που έχει διευθύνει! Ο Ντένις Χίγκλερ έχει σφυρίξει 7 ματς πρωταθλήματος κι έχει δώσει 9 πέναλτι! Οι δύο ομάδες έχουν φέτος αρκετά πέναλτι στα παιχνίδια τους και ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι με 4 πέναλτι στα 6 τελευταία δικά του. Επιλογή ο καταλογισμός πέναλτι (2,75).

Πιο δίπλα στο Βέλγιο, ένα παιχνίδι που εκτιμώ πως θα έχει αρκετά γκολ, είναι το Λέουβεν – Μαλίν. Οι γηπεδούχοι εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν με την συνέπεια τους, τόσο στην δημιουργία επικίνδυνων φάσεων μπροστά από την αντίπαλη εστία, όσο και στο σκοράρισμα, συμπληρώνοντας αισίως 11 συνεχόμενα ματς (!) που βάζουν από 2 γκολ και πάνω. Από 5 αμφίσκορα στα 6 τελευταία της ματς έρχεται η Μαλίν, που προσεγγίζει εξίσου επιθετικά τα παιχνίδια της. Επιλογή εδώ το over 3 ασιάτικο (1,90) για να πάρουμε το ποντάρισμα μας πίσω αν μπου μόνο 3 γκολ.

Οι επιλογές μου:

ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ G/G (1,90)

ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤΑΡΝΤ 1 & OVER (1,80)

ΛΕΟΥΒΕΝ – ΜΑΛΙΝ OVER 3 ΑΣΙΑΤΙΚΟ (1,90)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.