Ενα και καλό

Θανάσης Κυλώνης02 Σεπτεμβρίου 2020

Μπορεί να μπήκε χθες ο Σεπτέμβρης, λίγο όμως ο καύσωνας που επικρατεί τις τελευταίες μέρες, λίγο η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων και στην έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος ελέω τελικού κυπέλλου (η κατάντια μας δεν έχει τελειωμό), διατηρεί την αίσθηση καλοκαιριού. Είναι και η διακοπή - ελέω Nations League - των πρωταθλημάτων που είχαν ξεκινήσει, που βάζει στον… πάγο το αγωνιστικό-στοιχηματικό κομμάτι για λίγες μέρες ακόμα.
Σύμφωνοι, την Πέμπτη ξεκινά η ανανεωμένη Εθνική μας ομάδα τις υποχρεώσεις της στο 2ο Nations League από τη Σλοβενία, ας μην κρυβόμαστε όμως. Ουδείς ασχολείται. Δύο είναι τα πράγματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων αυτές τις μέρες. Αφενός οι κληρώσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων και οι αντίπαλοι που θα βρεθούν στο δρόμο των ελληνικών ομάδων, αφετέρου οι μεταγραφές και κυρίως η «υπόθεση Μέσι». Θα φύγει τελικά από τη Μπαρσελόνα; Και αν ναι, σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του; Θα δώσει η Μάντσεστερ Σίτι στη Μπάρσα τα 700 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας αποδέσμευσής του ή θα βρεθεί μια χρυσή τομή με λιγότερα λεφτά και έμψυχα οικονομικά ανταλλάγματα; Κάποτε θα το ζούσαμε κι αυτό το σίριαλ. Το στοιχηματικό ενδιαφέρον θα ατονήσει αναπόφευκτα μέχρι την άλλη εβδομάδα που ολοκληρώνονται οι δυο πρώτες αγωνιστικές του νέου Nations League, πάντοτε συμβαίνει αυτό όταν διακόπτονται τα πρωταθλήματα λόγω Εθνικών ομάδων, ούτως ή άλλως αυτού του είδους τα παιχνίδια δεν προσφέρονται για σοβαρό στοίχημα. Πόσο μάλλον τώρα που τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα όλων των χωρών έχουν να παίξουν 10 ολόκληρους μήνες ελέω της πανδημίας. Αρκετοί ομοσπονδιακοί προπονητές άλλαξαν, μπόλικες αλλαγές έχουμε και στις αποστολές των ομάδων, μεγάλο μπέρδεμα…

Για να μην το κουράζω παραπάνω, δεν πρόκειται ν’ ασχοληθώ στοιχηματικά τουλάχιστον με τα πρώτα παιχνίδια των Εθνικών. Ισως το κάνω από Κυριακή και μετά όταν θα παίξουν τα ματς της 2ης αγωνιστικής, έχοντας μια πρώτη εικόνα. Κράτησα μόνο ένα σημείο, αυριανό από τη National της Γαλλίας (Γ’ Εθνική), όπου έχουμε εμβόλιμη αγωνιστική μεσοβδόμαδα. Τον άσο της Ορλεάν κόντρα στη Μπαστιά Μποργκό. Ομάδα που προέρχεται από τη Ligue 2 και έχει το δεύτερο υψηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας, αλλά μετρά ήδη 2/2 ήττες χωρίς καν να σκοράρει! Η ίδια «αφλογιστία» χαρακτηρίζει και την άσημη Μπαστιά Μποργκό, αυτή όμως πήρε δυο «λευκές» ισοπαλίες και είναι πιο άνετη. Το βράδυ της Δευτέρας έπαιξε τοπικό ντέρμπι με τη μεγάλη συμπολίτισσα Μπαστιά, έμεινε με 10 παίκτες στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου και ξαναπαίζει αύριο. Ιδανικότερες συνθήκες για να πάρει τους πρώτους της βαθμούς δεν θα μπορούσε να έχει η Ορλεάν, ο άσος «άνοιξε» στο 2.20 κι από χθες το πρωί έπεσε στο 1.95. Σ’ αυτά τα επίπεδα δεν μού κάνει, θα ρισκάρω στο 1 & Under 3,5 με απόδοση 3.00.

ΠΕΜΠΤΗ

ΟΡΛΕΑΝ – ΜΠΑΣΤΙΑ ΜΠΟΡΓΚΟ 1 & UNDER 3,5

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.