Ένα είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που πρέπει να πάρουν όλοι στον ΠΑΟΚ από τη συγκινητική στάση του κόσμου

Στέλιος Γρηγοριάδης16 Απριλίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Ετσι όπως εξελίχθηκε ο προχθεσινός αγώνας της Τούμπας, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Οχι μόνο γιατί πήραν άριστα με την εικόνα της κερκίδας που δημιούργησαν, αλλά και γιατί συγκλόνισαν με τη στάση που κράτησαν στη λήξη, παρά την πίκρα τους για τον αποκλεισμό.

Ωστόσο, η αποθέωση με την οποία επιβράβευσαν την καλή προσπάθεια της ομάδας δεν πρέπει να αποκοιμίσει τους υπεύθυνους της ΠΑΕ και κυρίως τον Ιβάν. Θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη αν πάρουν το μήνυμα που πρέπει και όχι αυτό, που, στο υποσυνείδητό τους, θα δικαιολογήσει κι άλλα λάθη σαν αυτά που έγιναν τα τρία προηγούμενα καλοκαίρια. Ο ΠΑΟΚ για να παίρνει Πρωταθλήματα στην Ελλάδα, για να έχει πιο συχνές και ακόμη καλύτερες ευρωπαϊκές πορείες και για να παίξει επιτέλους σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να αναβαθμίσει ποιοτικά το ρόστερ του. Πρέπει να ενισχυθεί με αρκετούς καλύτερους παίκτες από αυτούς που διαθέτει. Ο ηρωισμός, το οικογενειακό κλίμα, το... κόνφιντενς, που λέει και ο Λουτσέσκου, δεν αρκούν. Χρειάζονται, πάνω απ’ όλα, ποιοτικοί παίκτες. Σε όλες τις γραμμές. Σε όλες τις θέσεις. Σε όλους τους ρόλους.

Το απέδειξαν και οι αγώνες με τη Μαρσέιγ. Ναι, ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος και στους δύο. Ναι, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προκριθεί κι ας είναι η Μαρσέιγ ανώτερη ομάδα. Αλλά δεν αποκλείστηκε κυρίως από ατυχία. Αποκλείστηκε κυρίως γιατί υστερούσε σε ποιότητα. Πρέπει να επιχειρηματολογήσουμε γι’ αυτό; Οχι φυσικά. Ολοι βλέπουμε, όλοι καταλαβαίνουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι μία (ή και δύο…) κλίμακες κάτω σε ταχύτητα και σε δεξιοτεχνία από το επίπεδο που πρέπει να βρίσκεται για να διακρίνεται στην Ευρώπη. Αλλά και για να κατακτά σταθερά τίτλους στην Ελλάδα, χωρίς να είναι επίφοβοι οι αγώνες με κάποιους Βόλους, κάποιους Ατρόμητους και κάποιους Ιωνικούς.

Το αντιλαμβάνονται ακόμη και οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό χειροκρότησαν με τόση θέρμη τους παίκτες μετά τον αποκλεισμό από τη Μαρσέιγ. Αναγνώρισαν ότι αυτή η ομάδα, με τις δυνατότητες που έχει, έκανε φέτος ένα μικρό θαύμα στο Κόνφερενς Λιγκ. Και θα κάνει ένα ακόμη θαύμα αν πάρει το Κύπελλο, για να το “παντρέψει” με τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, που επίσης αποτελεί επιτυχία με βάση το ελλειμματικό ρόστερ της.

Το μήνυμα, λοιπόν, για τον Ιβάν και τους συνεργάτες του (πρέπει να) είναι ένα: Ενας πιο ποιοτικός ΠΑΟΚ δεν θα ικανοποιείται με τη δεύτερη θέση και θα κατακτά εύκολα την πρώτη. Θα έχει σίγουρο το Κύπελλο. Θα διακρίνεται πάντα στην Ευρώπη. Και θα καταφέρει να παίξει και στο Τσάμπιονς Λιγκ για να γράψει κι άλλη χρυσή σελίδα στην ιστορία του. Αρκετά αδικήθηκε αυτή η ομάδα με τον εφησυχασμό επί τρεις καλοκαιρινές μεταγραφικές περιόδους. Από αυτό το καλοκαίρι πρέπει να αρχίσει η θεαματική αντεπίθεση. Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν (και όχι των άπορων υπηρεσιακών διοικήσεων) οφείλει ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ να είναι πανίσχυρος.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.