Ενα είναι το κυρίως ζητούμενο στη ρεβάνς: Να παίξει σαν ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Απριλίου 2024

Μόνο οι ασόβαροι και οι “άμπαλοι” δεν είδαν τη σαφή ανωτερότητα της Κλαμπ Μπριζ στον προχθεσινό αγώνα και προεξοφλούν άνετη πρόκριση του ΠΑΟΚ στη ρεβάνς. Μόνο αυτοί δεν είδαν τη μεγάλη διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στις δύο ομάδες σε ταχύτητα, ένταση, αλλά και ακρίβεια στις μεταβιβάσεις. Και μόνο αυτοί θεωρούν ότι αρκεί η “καυτή” Τούμπα για να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ στους “4” του Κόνφερενς Λιγκ. 

Πρώτα-πρώτα, έχουμε εμπεδώσει προ πολλού ότι η “δύναμη της έδρας” έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, σε παγκόσμιο επίπεδο. Εδώ πάει η Αταλάντα στο Ανφιλντ και κερδίζει με 3-0 τη Λίβερπουλ. Τι να λέμε τώρα; Αλλά πολύ πρόσφατο παράδειγμα έδωσε και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ νικώντας στη Φρανκφούρτη την Αϊντραχτ. Ο οποίος ΠΑΟΚ είχε συντρίψει 4-2 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, αλλά συνετρίβη από τον Ολυμπιακό 4-1 στην Τούμπα. 

Καμία έδρα, λοιπόν, δεν παίζει μπάλα και καμία δεν είναι ικανή από μόνη της να κρίνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Ας το ξεχάσουμε επιτέλους αυτό το παραμύθι με το τεράστιο αβαντάζ της έδρας, γιατί ούτε τεράστιο είναι, ούτε καν αβαντάζ αποδεικνύεται αν η γηπεδούχος ομάδα δεν το αξιοποιήσει με την απόδοσή της. Υστερα, για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά, πρέπει να απέχει πολύ από αυτή την άνευρη, αργή, άτσαλη, ασύνδετη, ακίνδυνη και με πολλά λάθη σε όλους τους τομείς ομάδα που είδαμε στο Βέλγιο. Και να έχει όλους τους παίκτες της σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, γιατί στο προχθεσινό παιχνίδι, εκτός του Τάισον, του Κουλιεράκη, του Κεντζιόρα και του Κοτάρσκι, όλοι οι άλλοι ήταν σκιές των εαυτών τους. Πρέπει να δούμε στη ρεβάνς, για να μην το κουράζουμε, έναν ΠΑΟΚ που να μοιάζει πολύ με εκείνον που διέλυσε 5-1 την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.  

Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσο καλή την Κλαμπ Μπριζ. Ελεγα ότι είναι ατού γι’ αυτήν η φρεσκάδα των νεαρών, κατά βάση, παικτών της, αλλά ταυτόχρνα αποτελεί και μειονέκτημα, γιατί, λογικά, είναι μια άπειρη ομάδα. Να, όμως, που η απειρία περνάει σε δεύτερη μοίρα, όταν αυτή η φρεσκάδα “βγάζει” τόση ενέργεια, τόσα τρεξίματα και τόσες καλά οργανωμένες επιθέσεις, ταυτόχρονα με έναν πολύ προσεκτικό ανασταλτικό μηχανισμό. 

Ωστόσο, σίγουρα μπορεί να προκριθεί ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς, με την προυπόθεση, φυσικά, να εμφανιστεί ο κανονικός, καλός ΠΑΟΚ και όχι το φάντασμά του. Το πώς μπορεί να γίνει πάλι αυτή η μετάλλαξη μέσα σε μία εβδομάδα, όπως έγινε και με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, είναι θέμα των παικτών και του Λουτσέσκου. 

Το ευχάριστο είναι, πάντως, ότι δεν μεσολαβεί αγώνας για τα πλέι οφ του Πρωταθλήματος. Αν γινόταν κανονικά αύριο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η υπόθεση του επαναληπτικού με την Κλαμπ Μπριζ θα δυσκόλευε ακόμη περισσότερο. 

Τώρα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν τα χρονικά περιθώρια να πάρουν κάποιες ανάσες και να αδειάσουν λίγο τα μυαλά τους, γιατί, κακά τα ψέματα, η ταλαιπωρία που ζουν με τους συνεχόμενους απαιτητικούς αγώνες, ανά τρεις ή τέσσερις μέρες, είναι τεράστια. Αντίθετα, για την Κλαμπ Μπριζ μεσολαβεί αγώνας πλέι οφ με την Αντβέρπ. Ισως είναι αυτό ένα στοιχείο που θα παίξει κάποιο ρόλο, όπως είναι πιθανό να επηρεάσει τη βελγική ομάδα και η απουσία τριών κομβικών παικτών της. 

Ολα αυτά, όμως, είναι δευτερεύοντα. Το πρωτεύον είναι, πολύ απλά, ο ΠΑΟΚ να σταθεί στο ύψος του. Θα είναι χίλιες φορές κρίμα να χαθεί μια ιστορική πρόκριση στους “4” ευρωπαϊκής διοργάνωσης από έναν αντίπαλο που δεν αποτελεί φόβητρο για καμία σοβαρή ομάδα στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. 

ΥΓ. Δεν θέλω να “τσουβαλιάζω” σύνολα εξ’ ατίας μεμονωμένων ατόμων, αλλά η συμπεριφορά της Αστυνομίας της Μπριζ απέναντι στους οπαδούς του ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε την πεποίθησή μου ότι οι Βέλγοι ανήκουν στους πιο ηλίθιους λαούς της Ευρώπης, με κορυφαίους τους Ούγγρους. Προτείνω τους οπαδούς της Κλαμπ Μπριζ που θα έρθουν (αν έρθουν) για τη ρεβάνς να τους κρατήσει η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης σε απόσταση τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων από την Τούμπα και να τους στείλει στην ευχή της Παναγίας μετά τη λήξη του αγώνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.