Ένα δημοκρατικό Watergate

Αλέξανδρος Τσίγγος06 Δεκεμβρίου 2020

Με μια περίεργη απάθεια, λες και όλα ήταν εξασφαλισμένα, Δημοκρατικοί και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μέχρι σήμερα αγνοούσαν και γελούσαν με τις νομικές προσπάθειες του προέδρου Trump, να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Όμως ξαφνικά τα πράγματα σοβάρεψαν:

Α. 75 μέλη νομοθετικού σώματος της Πενσυλβάνια, ζητούν με επιστολή τους από το Kογκρέσο που θα συνέλθει στις 6 Ιανουαρίου, να θέσει σε αμφισβήτηση τις εκλογές του 2020. Το Κογκρέσο όπως έχουμε αναφέρει, στις 6 Ιανουαρίου νομιμοποιεί το αποτέλεσμα της ψήφου των Εκλεκτόρων στο ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν υπάρχει αμφισβήτηση του αποτελέσματος έστω κι από έναν Αντιπρόσωπο, τότε ξεκινάει μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει στην εκλογή διαφορετικού Προέδρου, στη περίπτωση αυτή του κ. Trump

Παράλληλα με άλλες δυο επιστολές ζητούν, από τον Γενικό Επιθεωρητή της Πολιτείας να ελέγξει πως διαχειρίστηκε ο Κυβερνήτης της, της εκλογές, και από τον Γενικό Εισαγγελέα της Πολιτείας, τον ορισμό Ανεξάρτητου Κατήγορου για να διερευνήσει τις παρανομίες που έχουν γίνει στις εκλογές του 2020.

B. Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, ζήτησε μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, από όλες τις πλευρές να καταθέσουν, για να αποφασίσει αν ο νόμος της Πολιτείας της Πενσυλβάνιας για τις επιστολικές ψήφους είναι αντισυνταγματικός. Σε περίπτωση που το δεχτεί, 2,500.000 ψήφοι είναι παράνομοι και ανατρέπει τον διορισμό των εκλεκτόρων της Πολιτείας που αυτή την στιγμή είναι υπέρ του Biden.

Γ. Μετά την παρουσίαση του video από κάμερα ασφαλείας, όπου βαλίτσες χιλιάδες ψηφοδέλτια, τοποθετημένες κάτω από ένα τραπέζι, εμφανίζονται για να καταμετρηθούν, ενώ ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου έχει ανακοινώσει ότι σταματάνε την καταμέτρηση και θα την συνεχίσουν το πρωί, οδήγησε τον Κυβερνήτη της Τζόρτζια να δώσει εντολή για καταμέτρηση και αντιστοίχηση των ψηφοδελτίων με τους φακέλους, ενώ το έχει αρνηθεί μέχρι χθες πέντε (5) φορές ανάλογο αίτημα των Ρεπουμπλικάνων.

Το video και η ώρα που αναγράφει συμπίπτει με την στιγμή που εμφανίζονται χιλιάδες ψήφοι υπέρ του κ. Biden και καλύπτει την διαφορά που είχε με τον κ. Trump.

Ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου, για την διακοπή της καταμέτρησης που οδήγησε στην απομάκρυνση των δημοσιογράφων και των εκλογικών αντιπροσώπων, πρόβαλλε σα πρόσχημα την διαρροή νερού στις τουαλέτες.

Αναπόφευκτα λοιπόν θα κάνει κάποιος την σύγκριση με το σκάνδαλο του “Watergate”, όπου μεταμφιεσμένοι σε υδραυλικούς άνθρωποι των Ρεπουμπλικάνων και του προέδρου Νίξον, εισέβαλαν στα γραφεία των Δημοκρατικών για να αφαιρέσουν χαρτιά που ενοχοποιούσαν τον τότε πρόεδρο Νίξον από πού λάμβανε παράνομες δωρεές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.