Ένα δελφίνι που το λένε Ουάρντα!

Αρις Νικολάκης30 Δεκεμβρίου 2020

Αντί να λέμε – όσοι τέλος πάντων, λένε - πώς να συμπεριφερθεί ο ΠΑΟΚ τον Αμρ Ουάρντα, έπρεπε να λέμε – κατά την πάντα ταπεινή μας άποψη, τουλάχιστον – πως να συμπεριφερθεί ο Αμρ Ουάρντα στον ΠΑΟΚ. Με εξαίρεση έγκυρες υπογραφές της «Μ» οι οποίες αφορούν οδηγίες για τον παίκτη… Όλων των άλλων κατά κανόνα υπογράφουν οδηγίες για την ομάδα!

Ο Αιγύπτιος είναι καλός παίκτης. Πολύ καλός είναι. Σαν «δελφίνι» τον αναφέραμε στις πρώτες μας εντυπώσεις μετά τις εντυπωσιακές κινήσεις του στο γήπεδο. Δεν αρκεί που είναι τέτοιος παίκτης. Για να παίξει στον ΠΑΟΚ δεν αρκεί να είναι καλός, πολύ καλός στο γήπεδο. Οφείλει να είναι καλός πολύ καλός κι εκτός και στα αποδυτήρια.

Δεν ήταν. Και πέταξε στα σκουπίδια δυο ευκαιρίες οι οποίες απλόχερα τού δόθηκαν. Του δίδεται μία ακόμη. Ίσως μάλιστα, αυτή να είναι κι η καλύτερη για προφανείς λόγους. Αυτός οφείλει, να την αξιοποιήσει. Αγωνιστικά και βέβαια, εξωαγωνιστικά.

Να σας πούμε και κάτι άλλο; Χάρη του κάνει ο ΠΑΟΚ! Τον κρατά σε επίπεδο κορυφής. Όσο για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων; Αυτά εμείς (και να συμπαθούν, όσοι διαφωνούν) τα ακούμε βερεσέ. Ναι, χάρη του κάνει ο ΠΑΟΚ. Χάρη όμως, προσδοκώντας ως ανταπόδοση την παραγωγή έργου από τον Αιγύπτιο μπαλαδόρο επειδή περί τέτοιου πρόκειται.

Ως εκ τούτων όσοι είναι φίλοι του, είναι κοντά του και τον αγαπούν να μην τού χαϊδεύουν τα αυτιά. Να μην τού λένε – εμμέσως, καθώς το λένε δημόσια, πλην σαφώς – πως πρέπει να του συμπεριφερθεί ο ΠΑΟΚ κι ο Πάμπλο Γκαρσία. Να του λένε – εάν κι εφ’ όσον ειλικρινά τον αγαπούν – πως πρέπει ο ίδιος να συμπεριφερθεί στον ΠΑΟΚ και στον Πάμπλο Γκαρσία,. Με λίγα λόγια; Πως πρέπει να διαχειρισθεί ο ίδιος τον εαυτόν του και το τεράστιο ταλέντο του…

Μέχρι που λένε, πως πρέπει να φέρονται στον Αμρ Ουάρντα σα να είναι ο πρώτος στον ΠΑΟΚ! Για να τον «φτιάχνουν»! Τι λέτε; Σιγά μην του στρώνουν και κόκκινο χαλί κάθε φορά που πηγαίνει στην Τούμπα. Για να του φέρονται έτσι πρέπει να καταστεί πρώτος. Για να καταστεί θέλει πολλά καρβέλια! Ακόμη κι εάν καταστεί βέβαια, ο Πάμπλο Γκαρσία σαν ίσο μεταξύ ίσων θα του φέρεται. Έτσι όπως ο «Τσε» σε όλους φέρεται!

Για να τελειώνουμε. Ο Αμρ Ουάρντα με κοινή λογική παρονομαστή σε κάθε σκέψη και πράξη του είναι τεράστιο κεφάλαιο! Έχει όλα τα προσόντα για να εξελιχθεί σε απόλυτο πρωταγωνιστή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ετοιμοπόλεμος. Είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Έχει όλα, όσα χρειάζεται εδώ και τώρα ο Πάμπλο Γκαρσία σε μία μεταγραφή.

Είπαμε όμως: Με παρονομαστή κάθε σκέψης και πράξης του μέσα κι έξω από τα γήπεδα… Την κοινή λογική!

Κι όλα αυτά δίχως να αφαιρούμε όχι λέξη αλλά και τόνο από εκείνη την αναφορά μας στη «Μ»: «Ένα δελφίνι που το λένε Ουάρντα»!

ΥΓ 1: Απύθμενο θράσος! Αδικήθηκε είπε ο – αλήστου μνήμης – προπονητής του ΠΑΟΚ Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς. Κακώς τον «έδιωξαν» . Και περί τούτου απέδωσε ευθύνες στον - επίσης αλήστου μνήμης – τεχνικό διευθυντή Λούμπος Μίχελ. Τι ακούν τα αυτιά μας…

ΥΓ 2 : Αδιάβαστο έστειλε κι η Βουλή των ΗΠΑ – μετά τον λαό τους – τον Ντόναλντ Τραμπ. Έβαλε βέτο ο αδίστακτος υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν. Πάσχιε να μην περάσουν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας όπως ορίζονται με νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες του 2021.

ΥΓ 3: Βγαίνει σε ένα μπαλκόνι του Τύπου celebrity (δεν το έχει ακόμη επ’ ακριβώς μεταφράσει ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης) ελληνικών reality (το αυτό ισχύει επί της απολύτου μετάφρασης στα ελληνικά) και λέει: «Εάν δεν δω ,τι γράφει το φιαλίδιο με τον ορό, δεν πιστεύω τον εμβολιασμό πολιτικών»! Αυτός φταίει; Η ο Τύπος επειδή του δίνει… μπαλκόνι; Εδώ σας θέλουμε!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.