Ενα ακόμη ιστορικό βήμα για την ευρωπαϊκή καταξίωση

Γιώργος Καστάνης17 Μαρτίου 2022

Στην συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων, ανεξάρτητα από την οπαδική τους προτίμηση, θα μείνει ο ΠΑΟΚ με την φετινή ευρωπαϊκή του πορεία, ειδικότερα εφόσον καταφέρει και προκριθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Conference League.

Η πορεία στην Ευρώπη καταξιώνει μία ομάδα και ο Δικέφαλος έχει ξεκάθαρο στόχο για να τον πετύχει. Κόντρα στην Γάνδη, που είναι μία ιδιαιτέρως επικίνδυνη ομάδα, με παίκτες αθλητές, έχει την μεγάλη ευκαιρία να τα καταφέρει. Και προσωπικά πιστεύω ότι θα πετύχει αυτό που θέλουν έντονα όλοι οι οπαδοί του.

Αυτό το 1-0 υπέρ του, από το ματς της Τούμπας, του δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα, όμως δεν “κλείδωσε” οριστικά η πρόκριση. Οι απουσίες των Κούρτιτς, Αντρίγια και Μιχαηλίδη είναι σημαντικές, όπως και του Ελ Καντουρί, υπό την έννοια πως ο Μαροκινός θα μπορούσε να δώσει ανάσες στην μεσαία γραμμή.

Όμως ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες στο ρόστερ του, με ισχυρή θέληση και μεγάλη πίστη για την νίκη – πρόκριση. Μην αμφιβάλλετε καθόλου, πως ο πρώτος στόχος που έχει τεθεί μέσα στα αποδυτήρια, για το αποψινό ματς, είναι η νίκη. Ανεξάρτητα εάν ο ΠΑΟΚ βολεύεται και με οποιοδήποτε ισόπαλο αποτέλεσμα.

Αυτή την νοοτροπία του νικητή που έχει “καλλιεργήσει” ο Λουτσέσκου μέσα στην ομάδα, θέλει να δείξει και απόψε. Με την θερμή συμπαράσταση των οπαδών του, που θέλουν να ζήσουν ξεχωριστές στιγμές.

Στο ερώτημα πως θα τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ; Η απάντηση είναι η εξής: Αποτελεσματική αμυντική λειτουργία όπως και στο ματς της Τούμπας, όπου η Γάνδη δεν έκανε καμία ευκαιρία. Κατοχή της μπάλας, δημιουργία φάσεων, γκολ και πρόκριση. Εφόσον τα κάνει όλα αυτά, τότε θα “πετάξει” για τους “8” και θα κάνει όνειρα και για τους “4”. Το ουσιώδες, είναι πως θέλει να κάνει ένα ακόμη ιστορικό βήμα για την ευρωπαϊκή του καταξίωση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.