Εν τούτω Νίκα και η απίστευτη χυδαιότητα

Γιώργος Καστάνης02 Νοεμβρίου 2020

Ενας ΠΑΟΚ αποφασισμένος για την πρώτη του εκτός έδρας επιτυχία στο φετινό Πρωτάθλημα, πήρε σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι σε μία πολύ δύσκολη ομάδα και στην πρώτη παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο, κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες.

Τα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν απαραίτητα για να επιτευχθεί το δεύτερο γκολ, μετά από την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από τον Νίκα Νινούα που έβαλε τις βάσεις για την σπουδαία επικράτηση. Η «χυδαιότητα» που διοχετεύτηκε από τα γνωστά ερυθρόλευκα κέντρα αποφάσεων (τηλεοπτικά και όχι μόνο) που επιχείρησαν να καταλογίσουν… πρόθεση στην κίνηση του γκολκίπερ Κνέτ μετά την εκτέλεση φάουλ του Νινούα, δείχνει αν μη τι άλλο, πόσο δεν ήθελαν να κερδίσει ο Δικέφαλος στο χθεσινό παιχνίδι, στην πρώτη του Γκαρσία. Αυτή η «χυδαιότητα» δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει αναπάντητη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Δικέφαλος ήταν σαφέστατα ανώτερος από τον αντίπαλό του, οι παίκτες του δημιούργησσν δέκα τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι πέντε ήταν μέσα στην αντίπαλη εστία και εν τέλει προηγήθηκαν με το σούπερ γκολ του Σφιντέρσκι με κεφαλιά από την ασίστ του Σβαμπ.

Το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ινγκασον στον Αριγκίμπι, έδωσε την ευκαιρία στον Παναιτωλικό να φέρει στα ίσια το παιχνίδι. Και εκεί, φάνηκε πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπρεπε να ξεπεράσουν την πίεση για να φθάσουν στο δεύτερο γκολ. Τον «γόρδιο δεσμό» έλυσε ο Νίκα Νινούα που είχε μπει στο 82΄ και πέτυχε το χρυσό γκολ στο 89΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Εν τούτω Νίκα, φώναξαν στον ΠΑΟΚ, ο Γεωργιανός το πανηγύρισε έξαλλα, πήρε την κίτρινη κάρτα για πανηγυρισμό, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήρθε το τρίτο γκολ με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Τσόλακ.

Ο ΠΑΟΚ άξιζε την νίκη, ο Γκαρσία είδε στο πρώτο του ματς στον πάγκο, τους δύο βασικούς επιθετικούς της ομάδας να σκοράρουν και αυτή η νίκη θα δώσει ψυχολογική τόνωση στη συνέχεια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.