Εν αρχή ην ο ΠΑΣ! Έπεται η Γάνδη…

Αρις Νικολάκης12 Μαρτίου 2022

Δίκιο βουνό έχει – ως συνήθως – ο Βασίλης Βασιλάκος. «Λύρατζης και Τσιγγάρας οι MVP του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τη Γάνδη», είπε ο βετεράνος εξαιρετικός μπαλαδόρος. Κι έτσι ακριβώς, είναι. Τα βλαστάρια του «δικέφαλου» έκαναν θαυμαστή δουλειά. Αμφότερα συνέβαλαν τα μέγιστα για την εύρυθμη ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Αυτή η λειτουργία μάλιστα, ήταν και το «κλειδί της νίκης».

Η Γάνδη τρέχει με τουλάχιστον, μία ταχύτητα περισσότερο από τον ΠΑΟΚ. Και μάχεται με τουλάχιστον, μια δυναμική μεγαλύτερη. Εν τούτοις δεν κατάφερε, να επιβάλλει αυτά τα στοιχεία της για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Δεν της επέτρεψε η εύρυθμη ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ, να τα επιβάλλει! Τούτο δε, είναι δείγμα σαφούς βελτίωσης του ΠΑΟΚ σε κάποια στοιχεία τα οποία θεωρούνταν… αδυναμίες του.

Έτσι ή αλλιώς Λύρατζης και Τσιγγάρας αδικήθηκαν από τους προβολείς της δημοσιότητας. Έπεσαν πάνω σε Κούρτιτς – το γκολ βλέπετε, είναι η πεμπτουσία της μπάλας – αφήνοντας Λύρατζη και Τσιγγάρα στην (σχετική, έτσι;) σκιά. Ως εκ τούτου οφείλουμε, να αποκαταστήσουμε πάραυτα την αδικία. Και το πράττουμε…

Προσθέτοντας μάλιστα, την αναλογισμό μας για το όφελος του ΠΑΟΚ εάν κι εφ’ όσον επιλεγόταν νωρίτερα, για την πρώτη γραμμή. Κάλλιο αργά όμως, πάρα ποτέ!

Είναι κι αυτοί, Λύρατζης και Τσιγγάρας, παράπλευρες ωφέλειες από τη νίκη του ΠΑΟΚ. Απλά και μόνο νίκη. Μέχρι την πρόκριση είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος Αφήστε που παρεμβάλλετε ο αγώνας με τον ΠΑΣ αύριο Κυριακή, για τα πλέι οφ…

Η ρεβάνς την ερχόμενη Πέμπτη – δίχως δυο καλά χαρτιά στην τράπουλα του Λουτσέσκου – είναι υψηλότατης δυσκολίας. Η βελγική ομάδα είναι σαφώς ανώτερη της Μίντιλαντ. Και παίζει έξυπνα, πολύ έξυπνα με την μπάλα και με το μυαλό.

Δε θεωρούμε τυχαίες τις κίτρινες σε Ζίβκοβιτς και Κούρτιτς. Μπορεί να φέρουν τεράστια ευθύνη για αυτές οι δυο τέως «Γιούγκοι» αλλά… Οι αντίπαλοι τους έπαιζαν συνεχώς κι ανηλεώς με τα νεύρα τους. Ήταν καλά διαβασμένοι οι της Γάνδης.

Ήταν και τυχεροί. Τα λέγαμε και προχθές. Τα είπαν κι οι Βέλγοι χθες. Η Γάνδη ήταν τυχερή επειδή η μίζερη ΟΥΕΦΑ δεν είχε VAR στη φάση των 16 του Κόνφερενς Λιγκ. Ήταν σαφείς οι αναφορές σε media.των Βρυξελλών…

Δε θα έχει VAR φυσικά, και στη ρεβάνς. Με ό, τι θα σημαίνει αυτό. Ίδωμεν! Μέχρι τότε πάντως, το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΣ. Ένα διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι η πρώτη ομάδα η οποία έβγαλε νοκ άουτ εφέτος στην Τούμπα, τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΣ έρχεται στην Τούμπα με πλεονέκτημα το καθαρό μυαλό και την ελαφριά ψυχή. Δεν έχει έννοιες για τρεις τροχιές με προοπτικές επιτυχίας σε στόχους. Και δεν αγχώνεται ενόψει αγώνα της Πέμπτης για το Κόνφερενς Λιγκ.

Και για να τα λέμε τα πάντα, όλα… Εν αρχή ην ο ΠΑΣ! Έπεται η Γάνδη…

ΥΓ 1: Γελούν κι οι κότες… Με την απειλητική αναφορά σε τουρκικό κανάλι – ενός μπουνταλά (έξυπνος άνθρωπος θα βουτούσε την γλώσσα στο μυαλό του, πριν μιλήσει) φιλοξενούμενου - για εισβολή στην Αλεξανδρούπολη. Και δεν χρειάζεται βαθιές γνώσεις πολέμου, για να γελάσετε με αυτήν την απειλητική αναφορά. Αρκεί, να παρακολουθείτε – έστω στα… ρηχά της - την επικαιρότητα!

ΥΓ 2: Η τουρκιά βέβαια, δεν είναι αυτοί οι μπουνταλάδες φαφλατάδες. Είναι κάτι άλλοι τετραπέρατοι από τους οποίους μιλιά δεν παίρνετε…

ΥΓ 3: Και μέσα σε όλα με την μέγγενη της ακρίβειας, να μας πνίγει… Λησμονήσαμε τον Κορωνοϊό. Δυστυχώς δε μας λησμόνησε κι αυτός!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.