Εν αρχή ην η τηλεοπτική ανεξαρτησία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης07 Αυγούστου 2020

Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Καταλαβαίνουν. Τούτο καθώς οι κάθε λογής φωνασκούντες και θορυβούντες γνωρίζουν πως πολλές ΠΑΕ δεν ελέγχονται μέσω των τηλεοπτικών. Δεν υποτάσσονται. Καταλαβαίνουν λοιπόν. 

Κάνουν πάντως, πως δεν καταλαβαίνουν επειδή έτσι τους συμφέρει… Έτσι έπεσαν από τα σύννεφα με την κάθετη αντίδραση επτά ΠΑΕ στις σκέψεις… Σκέψεις λέμε… Για έλεγχο κι υποταγή μέσω τηλεοπτικών. Κι άρχισαν την φασαρία. 

Πολλή φασαρία με άδεια επιχειρήματα. Εξάλλου οι άδειοι τενεκέδες πάντα έκαναν περισσότερη φασαρία! Χαλάει τη σούπα τους κι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Έχοντας δική της τηλεοπτική πλατφόρμα στηρίζει το δικαίωμα όλων για κεντρική διαχείριση. Δεν κάθεται στην ΠΑΟΚ tv. Στέκει ορθή μαχόμενη για τα κοινά δίκαια.  

 Είναι σαφής – βλέπετε – η εντολή του Ιβάν Σαββίδη: «Η τηλεοπτική μας ανεξαρτησία δεν εξαρτάται από το κόστος αλλά από την αστείρευτη θέληση μας»! Τι σημαίνει αυτό; Πρώτον πως η ΠΑΟΚ tv δεν έχει στόχο να βγάλει χρήματα για την ΠΑΕ. Δεύτερον το εγχείρημα καθιστά την ΠΑΕ ελεύθερη (κι ωραία, ε;) από οικονομικές δεσμεύσεις. Και τρίτον η λειτουργία της ΠΑΟΚ tv συνεχίζεται κανονικά.  

 Όπως μάλιστα, έχουμε αναφέρει σε προηγούμενες καταθέσεις της πάντα ταπεινής άποψης μας… Η προβολή της εξελίσσεται αριστουργηματικά με τα εντυπωσιακά σποτάκια παραγωγής της. Εν τούτοις η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συντάσσεται με κάθε υγειά σκέψη περί των τηλεοπτικών με άλλες ΠΑΕ. 

Θέτει το δικό της εγχείρημα (το έχουν κάνει σημαία τους οι φίλοι του «δικέφαλου») σε δεύτερη μοίρα. Προτάσσει το κοινό συμφέρον σε πρώτη μοίρα. Και προσυπογράφει τη θέση των έξι ΠΑΕ με την οποία αρνούνται το ξεκίνημα του νέου Πρωταθλήματος με άστεγες ΠΑΕ…  

 Παρεμπιπτόντως, θυμίζουμε πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στερήθηκε μία δεδομένη συμφωνία με την ΕΡΤ. Ανάλογης της δυναμικής του κόσμου του «δικέφαλου» και της εμπορικής αξίας των αγώνων της. Κι υπέστη σοβαρή οικονομική ζημιά. 

Συνάμα ρίσκαρε τα τηλεοπτικά της έσοδα κατά την παρελθούσα περίοδο. Δεν διαπραγματεύθηκε τηλεοπτικό συμβόλαιο με δεσμεύσεις. Και πορεύθηκε ιδίοις δυνάμεις και φυσικά ιδίοις εξόδοις στον δικό της ανεξάρτητο δρόμο. Αυτόν τον δρόμο θα ακολουθεί δίχως να υπολογίζει το κόστος. Η τηλεοπτική ανεξαρτησία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν εξαρτάται από το κόστος αλλά από την αστείρευτη θέληση της να παραμείνει ανεξάρτητη!  

 Όλες οι φωνές κι όλες οι βοές κατά (και) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επειδή κατέστησε σαφή τη συμπόρευση της με άλλες έξι ΠΑΕ (η του Παναθηναϊκού προετοιμάζεται για να βαδίσει κι αυτή στα χνάρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με δική της tv) δεν είναι ανεξήγητες. Ίσως μάλιστα, είναι και προβλέψιμες. Βρίσκουν όλες… Τοίχο! Και στραπατσάρονται με την εντολή του Ιβάν Σαββίδη για μη δέσμευση με τηλεοπτικά αλλά και με συστράτευση στο πλευρό όσων ΠΑΕ δεν ελέγχονται και δεν υποτάσσονται σε αυτά. Εν αρχή ην η τηλεοπτική ανεξαρτησία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!  

 ΥΓ 1: «Έφυγε» ένας λεβέντης Θεσσαλονικιός, φίλος εξ απαλών ονύχων του Ηρακλή, αδέκαστος κι ασυμβίβαστος δημοσιογράφος. Πάλεψε ωσάν θεριό που ήταν αλλά… Τελικά, τον λύγισε μπαμπέσικα ο Χάρος! Καλό ταξίδι Τάσο Παπαχρήστου…  

 ΥΓ 2: Συμμορφώθηκαν. Έπαψαν να είναι δάσκαλοι που δίδασκαν και νόμο δεν κρατούσαν. Για τηλεοπτικές εκπομπές ο λόγος στις οποίες η μάσκα ακουγόταν ως υποχρέωση όλων μας αλλά δε φαινόταν… δική τους!  

 ΥΓ 3 : Προστατέψτε εαυτούς κι αλλήλους τηρώντας τους κανόνες προστασίας από τον Κορωνοϊό. Με την δική σας ζωή παίξτε. Μην παίζετε με την δική μας… ΥΓ 4 : Μη λησμονείτε και την απειλή από το κουνούπι του Νείλου! Ως παθόντες (με την απώλεια προσφιλέστατου προσώπου μας εξ αιτίας του) κι ως εξ αυτού του παθήματος μαθόντες… Σας καλούμε και σας παρακαλούμε, να προστατευθείτε κι από αυτήν την απειλή!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.