Εμβόλιο Pfizer: Καταγγελία για «πειραγμένα» αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Metrosport Team04 Νοεμβρίου 2021

Όπως αναφέρει η καταγγελία, η Pfizer παραβίασε τους επιστημονικούς κανόνες, συμπεριλαμβανομένων της παραποίησης δεδομένων και της συγκάλυψης αρνητικών παρενεργειών από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού!

«Μια διευθύντρια που εργαζόταν στον ερευνητικό οργανισμό Ventavia Research Group είπε στην BMJ ότι η Pfizer παραποίησε δεδομένα, χρησιμοποίησε ανεπαρκώς εκπαιδευμένους εμβολιαστές και άργησε να παρακολουθήσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν στη δοκιμαστική φάση ΙΙΙ του εμβολίου», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η BMJ διεξήγαγε αυτήν την έρευνα αφότου η Brook Jackson, η περιφερειακή διευθύντρια του ερευνητικού ομίλου Ventavia, που βοήθησε την Pfizer στη διεξαγωγή των κλινικών δοκιμών, επικοινώνησε με δική της πρωτοβουλία με το γραφείο σύνταξης της BMJ. Η Jackson είπε ότι απολύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 αφότου κατήγγειλε επανειλημμένα τεράστιες παραβιάσεις επί των κλινικών δοκιμών στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Η Jackson ήταν εκπαιδευμένη ελεγκτής κλινικών δοκιμών, που προηγουμένως κατείχε θέση διευθυντή λειτουργιών και ήρθε στη Ventavia με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον συντονισμό και τη διαχείριση κλινικών ερευνών.

Πηγή:newsit

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.