Εμβόλιο κορωνοϊού: Έρευνα στις ΗΠΑ για τις αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλεί!

Metrosport Team22 Δεκεμβρίου 2020

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, μελετά τι προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το Forbes σχεδιάζεται μελέτη για να διαπιστωθεί τι κρύβεται πίσω από τις σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις που έχουν αναφερθεί σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer και BioNTech.

Έξι άτομα στις ΗΠΑ και δύο εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο εμφάνισαν αναφυλαξία, μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση, αφού πραγματοποίησαν το εμβόλιο, το οποίο αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% των συνολικών δόσεων που έχουν χορηγηθεί μέχρι τώρα. Όλες οι περιπτώσεις εμφανίστηκαν εντός 15 έως 30 λεπτών και αντιμετωπίστηκαν αμέσως.

Η μελέτη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο προγραμματισμού, αλλά ο αξιωματούχος του NIH, Daniel Rotrosen δήλωσε στην Washington Post ότι θα είναι δύσκολο να στρατολογήσει άτομα επειδή οι επιστήμονες πρέπει να παρατηρήσουν άτομα με ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων που πραγματοποιούν το εμβόλιο.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τι προκαλεί τις αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι μια χημική ουσία που ονομάζεται πολυαιθυλενογλυκόλη, η οποία είναι συστατικό τόσο στο εμβόλιο της Pfizer όσο και σ’ αυτό της Moderna και έχει συνδεθεί προηγουμένως με αναφυλαξία.

«Ασφαλές για το ευρύ κοινό»

Ειδικοί γιατροί λένε ότι το εμβόλιο της Pfizer εξακολουθεί να είναι ασφαλές για το ευρύ κοινό, σημειώνοντας ότι οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες και αναμένονται σε μικρή κλίμακα με οποιοδήποτε είδος εμβολίου. Οι ειδικοί του Ηνωμένου Βασιλείου επισημαίνουν ότι όποιος έχει ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων, όπως εκείνοι που πρέπει να φέρουν EpiPen, πρέπει να αποφύγουν το εμβόλιο. Στις ΗΠΑ, η FDA δεν έχει εκδώσει μια γενική προειδοποίηση για όλες τις αλλεργίες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σημειώνει ότι οι ασθενείς με ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του εμβολίου δεν πρέπει να το κάνουν.

Αλλεργική αντίδραση και χωρίς ιστορικό!

Οι ειδικοί παρακολουθούν στενά μια περίπτωση στην Αλάσκα όπου ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας. χωρίς ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων, παρουσίασε αναφυλαξία. Άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα 10 λεπτά μετά την χορήγηση του εμβολίου και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. Ανάρρωσε πλήρως αφού έλαβε επινεφρίνη και άλλα φάρμακα.

Πηγή: Forbes.com

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.