Εμπιστοσύνη στον δεύτερο και Κυπελλούχο ΠΑΟΚ και στον Λουτσέσκου, ή ο πήχης ακόμη ψηλότερα;

Στέλιος Γρηγοριάδης08 Ιουνίου 2021

Aισθάνομαι, μετά από πολλές καθημερινές συζητήσεις, ότι αυτή την εποχή, υπάρχουν δύο “ειδών” ΠΑΟΚτσήδες. Αυτοί που έχουν εμπιστοσύνη στην ομάδα που βγήκε δεύτερη στο Πρωτάθλημα και πήρε το Κύπελλο και πιστεύουν ότι με προπονητή τον Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ θα γίνει πάλι πρωταθλητής, έστω και με μικρή ενίσχυση στις μεταγραφές. Και οι άλλοι που πιστεύουν ότι κανείς προπονητής δεν είναι μάγος, ότι το πιο σημαντικό είναι η ποιότητα του ρόστερ και ότι πρέπει να γίνουν αρκετές καλές μεταγραφές αξιόλογων παικτών.

Δεν έχω κρύψει, ίσα-ίσα το φωνάζω κάθε μέρα, ότι ανήκω στο δεύτερο “είδος”. Και, προφανώς, ούτε εμένα μου αρέσουν τα σενάρια περί επιστροφής Λημνιού και περί “ανάστασης” του Μπίσεσβαρ, αν πρόκειται τέτοιου τύπου μόνο να είναι οι κινήσεις του ΠΑΟΚ για την ενίσχυσή του. Βασικά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Λουτσέσκου θα υπερεκτιμήσει τις δικές του δυνατότητες και κάποιων παικτών και θα αρκεστεί σε ένα ρόστερ το οποίο το πιθανότερο θα είναι να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ και τον ίδιο σε μια αποτυχημένη σεζόν. 

Οπότε, δεν βιάζομαι. Κάνω υπομονή και περιμένω. Αλλωστε τα συμπεράσματα δεν πρέπει να βγαίνουν από τα σενάρια, αλλά από τα τετελεσμένα γεγονότα. Ας δούμε ποια θα είναι τα γεγονότα, ας δούμε, δηλαδή, ποιες θα είναι οι μεταγραφές και μόνο τότε θα δικαιούμαστε να εκφράσουμε άποψη.

Πάντως, ο Ιβάν, απαλλαγμένος από τη σφιχτή μέχρι πέρσι θηλειά του Financial Fair Play και μετά τις νέες μαξιμαλιστικές δηλώσεις του για την ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δεν θα είναι καθόλου λογικό να περάσει κάτω από τον πήχη των ίδιων των δικών του απαιτήσεων. Και είμαι σίγουρος ότι δεν θα το κάνει.

Ποντάρω όμως και στην προετοιμασία. Δουλεύοντας κάθε μέρα με την ομάδα, ο Λουτσέσκου θα “ακτινογραφήσει” όλες τους παίκτες και σίγουρα θα έχει ολοκληρωμένη άποψη για τις δυνατότητες του καθενός μετά τα φιλικά και τα πρώτα επίσημα ματς στην Ευρώπη. Τότε, λοιπόν, θα ξέρει αν μπορεί μ' αυτό το ρόστερ να πάρει τίτλους και είμαι βέβαιος ότι θα ζητήσει περισσότερους από τους δυο-τρεις παίκτες στους οποίους αναφέρθηκε σ' αυτή τη φάση.

 Αλλωστε, όπως είπαμε, ο Αύγουστος θα είναι ο μήνας στον οποίο αναμένεται να γίνουν οι πιο ουσιαστικές κινήσεις. Τώρα, τον Ιούνιο, αλλά ακόμη και τον Ιούλιο, όσα χρήματα να δώσεις, κανείς μεγάλος παίκτης δεν αποφασίζει εύκολα να παίξει ποδόσφαιρο σε ελληνική ομάδα. Οπότε, περιμένεις να δει την καλή “πραμάτεια” που θα περισσέψει για να ενεργήσεις αναλόγως. Δυστυχώς, δεν γίνεται διαφορετικά.

ΥΓ. Εν τω μεταξύ, καλό είναι να “μετρούν” στον ΠΑΟΚ και τις μεταγραφές που θα κάνει ο Ολυμπιακός. Οταν θέλεις να γίνεις εσύ πρώτος, αφήνοντας δεύτερο τον πρώτο, πρέπει να “ζυγίζεις” καλά όχι μόνο το δικό σου αλλά και το δικό του ρόστερ...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.