Εμπαιγμός στη Θεσσαλονίκη: Πήγε να δικαστεί ενώ δεν ήταν ο... κατηγορούμενος!

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2021

Στο εδώλιο του δικαστηρίου δεν κάθισε (αρχικά) ο πραγματικός κατηγορούμενος, αλλά ένας άλλος άνδρας που.... προσφέρθηκε να δικαστεί και κοινώς παρίστανε πως είναι ο κατηγορούμενος.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης αποκάλυψε ότι δικάζεται διαφορετικό πρόσωπο. Ο δικηγόρος φαίνεται πως επιχείρησε να παραπλανήσει το δικαστήριο και να καταστήσει αναξιόπιστο τον παθόντα που ήταν και ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης.

Ο ηλικιωμένος που είχε πέσει θύμα ληστείας το 2015, είχε αναγνωρίσει τον φερόμενο ως δράστη μετά τη σύλληψή του και κλήθηκε να κάνει το ίδιο και εντός της δικαστικής αίθουσας. Στο δικαστήριο όμως είπε ότι δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει, επειδή έχουν περάσει πολλά χρόνια.

Μετά από αυτή την αδυναμία αναγνώρισης, ο δικηγόρος αποκάλυψε την αλλαγή του κατηγορουμένου. Επεσήμανε ότι γνώριζε από την αρχή ότι ήρθε άλλος άνθρωπος για να δικαστεί.

Η δίκη διακόπηκε για να προσέλθει ο πραγματικός κατηγορούμενος, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, κατά την κύρια ανάκριση.

Ο 45χρονος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο, αρνήθηκε την κατηγορία κατά την απολογία του, λέγοντας ότι δεν είναι αυτός που λήστεψε τον ηλικιωμένο με τη χρήση σωματικής βίας.

Ο κατηγορούμενος τελικά αθωώθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του λόγω αμφιβολιών. Επέκρινε όμως τη στάση του συνηγόρου υπεράσπισης: «Αυτό που κάνατε είναι εμπαιγμός του δικαστηρίου και δεν συνάδει με το δικηγορικό επάγγελμα. Πρέπει να καθαρογραφεί η απόφαση και να διαβιβαστεί στον Δικηγορικό Σύλλογο για τα περαιτέρω». Ο δικηγόρος ζήτησε συγγνώμη λέγοντας: «Είμαι υπόλογος και αναλαμβάνω την ευθύνη».

Πηγή: grtimes.gr,


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.