Εμφύλιος στον Παναθηναϊκό: Η κόντρα Γιαννακόπουλου-οργανωμένων «χοντραίνει»

Metrosport Team11 Ιουνίου 2020

Καζάνι που βράζει θυμίζει ο Παναθηναϊκός μετά την άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των οπαδών και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Το τελευταίο επεισόδιο παίχτηκε χθες έξω από το σπίτι του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός όταν περίπου 100 οπαδοί βρέθηκαν εκεί φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του. Αυτό έγινε μετά τη συνέντευξη Τύπου του Δ. Γιαννακόπουλου όπου δήλωσε την πρόθεση αποχώρησής του από την ομάδα μπάσκετ αλλά και το πωλητήριο που έβαλε έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη των οπαδών στην οικία Γιαννακόπουλου, το dikisports ανέφερε ότι σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο σε ένα σουβλατζίδικο στην Πανόρμου. Η Διεύθυνση Αθλητικής Βίας της ΓΑΔΑ έχει εικόνα και για τα δύο περιστατικά, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους.

Η κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με μερίδα των οργανωμένων οπαδών του «τριφυλλιού» κρατά εδώ και αρκετό καιρό.

Οι δύο πλευρές έχουν ανταλλάξει ανακοινώσεις με κατηγορίες εκατέρωθεν.

Μετά το περσινό ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για τη Super League, ο Γιαννακόπουλος έστειλε μήνυμα προς τους συγκεκριμένους οπαδούς, λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ θα σας καθαρίσω».

Τον Σεπτέμβριο του 2019, τα αφεντικό της «πράσινης» ΚΑΕ κατήγγειλε πως ορισμένοι οργανωμένοι οπαδοί έκλεβαν τα εισιτήρια φίλων της ομάδας και μάλιστα μερικοί εξ αυτών ήταν οικογενειάρχες, και προειδοποίησε πως στο επόμενο περιστατικό θα κλείσει τη θύρα τους στο κλειστό του ΟΑΚΑ και τους επιστρέψει τα εισιτήρια.

Κάτι που έκανε μετά την τιμωρία του Παναθηναϊκού από τη Euroleague, λίγες μόνο ώρες πριν το τζάμπολ του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ τον Δεκέμβριο του 2019.

«ΩΣ ΕΔΩ! Μετά από όλη αυτή την παραβατική συμπεριφορά που συνεχίζουν να επιδεικνύουν, είτε με τα ντου, είτε με τον τραμπουκισμό εις βάρος απλών φιλάθλων, δηλώνω απερίφραστα ότι οι οργανωμένοι οπαδοί που ανεπίτρεπτα χρησιμοποιούν τον ιερό όρο Θύρα 13 δεν είναι ευπρόσδεκτοι στους αγώνες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Έναν μήνα μετά, οι οπαδοί των «πρασίνων» σήκωσαν πανό στο ματς με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ και στον αγώνα με την Ξάνθη στα Πηγάδια με αποδέκτη το Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αυτός απάντησε κατηγορώντας τους οπαδούς για αλαζονεία, πως δεν συνδιοικούν την ομάδα και τους κάλεσε να αποβάλλουν όλους δημιουργούν προβλήματα.

Το επόμενο επεισόδιο έγινε μετά το τέλος του αγώνα βόλεϊ με τον Ολυμπιακό και την κατάκτηση του Λιγκ Καπ. Πιο συγκεκριμένα, κατά την απονομή του τροπαίου κουκουλοφόροι εισέβαλαν μέσα στο γήπεδο και χτύπησαν συνεργάτη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη καυτηρίασε το συγκεκριμένο γεγονός λέγοντας χαρακτηριστικά με σκληρή γλώσσα: «Θα σας βάλω τις κουκούλες βαθιά στον κ@λ@».

Η Θύρα 13 απάντησε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με ανακοίνωσή της.

«Οι εκβιασμοί και οι απειλές σε εμάς δεν περνάνε. Τζάμπα κουράζεσαι. Να τις απευθύνεις σε αυτούς πού κάνουν κακό στο σύλλογο και είναι οι πραγματικοί εχθροί. Εκεί όμως δεν υπάρχει διάθεση! Ασχολήσου με τα δικά σου καθήκοντα σαν πρόεδρος γιατί εμάς μας κούρασες» ανέφεραν στα υστερόγραφά τους οι οργανωμένοι του «τριφυλλιού».

Μία μέρα μετά τα γεγονότα στο σπίτι του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχώρησε και σε ποστάρισμα στο Instagram με τα πρόσωπα ορισμένων από τους οπαδούς που υποστηρίζει ότι ήταν παρόντες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.