Εμφάνιση για να... επενδύσει

Γιώργος Στράντζαλης02 Νοεμβρίου 2021

Ανεξάρτητα από το αρνητικό αποτέλεσμα στο προχθεσινό ντέρμπι, η εικόνα του Αρη και η αγωνιστική ανωτερότητα της ομάδας του Μάντζιου, έναντι αυτής του Γιαννίκη, είναι ένας βασικός λόγος για να χαμογελάς. Η εικόνα αντίδρασης που έβγαλαν οι Κιτρινόμαυροι και γενικώς η κυριαρχία που επέδειξαν, κυρίως στο β’ ημίχρονο, αναγκάζοντας τον αντίπαλο να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, είναι σημεία αναφοράς στα οποία οφείλουν να επενδύσουν για τη συνέχεια στο φετινό μαραθώνιο του Πρωταθλήματος.

Οι αριθμοί στην προκειμένη περίπτωση αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Αυτό που είδαν όλοι.

Η καθολική υπεροχή αντικατοπτρίζεται πλήρως και στην στατιστική προσέγγιση της αναμέτρησης. Οι 23 τελικές, εννιά εκ των οποίων στην εστία, έναντι των πέντε που έκανε η ΑΕΚ – όλες στο πρώτο ημίχρονο – είναι ένα βασικό στατιστικό που καταγράφει την επιθετική κυριαρχία του Αρη. Εξίσου τα 13 κόρνερ (μηδέν η ΑΕΚ!) και οι σχεδόν διπλάσιες πάσες (280-473) με ακρίβεια 83% για τον Αρη. Ωστόσο, για ακόμη ένα παιχνίδι, οι Κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν αυτή την υπεροχή τους φανερώνοντας το μεγάλο πρόβλημα που συνεχίζουν να μην έχουν λύσειςστο εύκολο γκολ. 

Σε γενικές γραμμές, όμως, υπάρχει ικανοποίηση για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας κι αυτός ήταν ο λόγος που ο Άκης Μάντζιος, μετά το τέλος του ντέρμπι, απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του και να πήρε και ο ίδιος από τους αντιπάλους του τεχνικού τιμ του Γιαννίκη. 

Ο Αρης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, μετά από το κακό ξεκίνημα στο φετινό Πρωτάθλημα και τη μίνι κρίση που πέρασε. Η ομάδα έχει μπει στον ίσιο δρόμο και παράγει ποδόσφαιρο με πολλά από εκείνα τα στοιχεία που την έκαναν πέρυσι να ξεχωρίζει (σσ συνδυαστικό ποδόσφαιρο, πρέσινγκ, κυκλοφορία στο τελευταίο τρίτο κ.α.). Μένει να αποκτήσει σταθερότητα και να σταματήσει να αδικεί την προσπάθειά της μετουσιώνοντας τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργεί.

 Παρά την ήττα τα κέρδη είναι πολλά, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Και συνθήκες όπως αυτές που βίωσαν οι Κιτρινόμαυροι το βράδυ της Κυριακής ατσαλώνουν την ομάδα και την κάνουν ακόμη πιο δυνατή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.