Εμφάνισε αρκετά θετικά ο ΠΑΟΚ, δεν αρκούν, όμως, χρειάζεται ενίσχυση...

Δημήτρης Κανελλάκης28 Αυγούστου 2020

Δεν είναι μόνο ότι απέκτησε το δικαίωμα ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει την προσπάθειά του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ή ότι εξασφάλισε την παρουσία του στο Γιουρόπα Λιγκ μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Μπεσίκτας.

Το σημαντικότερο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι απέδειξε το βράδυ της Τρίτης πως... υπάρχει. Οτι έχει σφυγμό, ότι μπορεί να βγάζει ενέργεια, ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός, να έχει φρεσκάδα. Και πάνω απ' όλα ότι μπορεί να αξιοποιεί τα δικά του παιδιά κι αυτά να τον βγάζουν ασπροπρόσωπο.

Εμφάνισε πολλά καλά στοιχεία ο ΠΑΟΚ στο ματς με τους Τούρκους. Ηταν εύκολη η πρόκρισή του. Συνέβαλε σ' αυτό η αποφασιστικότητα και το πάθος, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα.

Ομως, βοήθησε και η πολύ μέτρια παρουσία της Μπεσίκτας. Οι Τούρκοι ήταν πολύ κακοί στο πρώτο ημίχρονο και, ακόμη κι όταν ανέβασαν την απόδοσή τους, τους έλειψε η ουσία στην τελική προσπάθεια.

Ο ΠΑΟΚ σίγουρα πρέπει να κρατήσει όλα τα καλά στοιχεία από το προχθεσινό παιχνίδι. Ο Τζόλης ήταν καταπληκτικός, ο Γιαννούλης εξαιρετικός, ο Πέλκας έδωσε πράγματα που έλειπαν από τον ΠΑΟΚ στα τελειώματα της προηγούμενης σεζόν, ο Ζίφκοβιτς σταθερότητα στην εστία, ο Μιχαηλίδης την αίσθηση -και πάλι- ότι οι προοπτικές του είναι σπουδαίες.

Παρόλα αυτά, κι αν θέλουμε να τα βλέπουμε και να τα λέμε όλα, ακόμη κι αυτή η μετριότατη Μπεσίκτας, του έκανε 20 τελικές.

Αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Δεν μπορεί να το κρύψει η πρόκριση. Απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα, ο ΠΑΟΚ θα είχε πολύ σοβαρά προβλήματα το βράδυ της Τρίτης. Και οι ομάδες που θα βρει μπροστά του στην συνέχεια, θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερες από την Μπεσίκτας.

Συνεπώς, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κρατήσει τα καλά από τον αγώνα με τους Τούρκους, αλλά και να φροντίσει για την ενίσχυσή του. Η οποία είναι αναγκαία, εφόσον θέλει να συνεχίσει με αξιώσεις τη μάχη για το Τσάμπιονς Λιγκ, αν δεν τα καταφέρει να μπορέσει στο Γιουρόπα Λιγκ να παίξει ρόλο και να μην είναι τυπική παρουσία και, φυσικά, στις εγχώριες διοργανώσεις να είναι πρωταγωνιστής, να μην τρέχει πίσω από τις εξελίξεις αλλά να έχει τον πρώτο λόγο για την διαμόρφωσή τους...

Ολα αυτά απαιτούν έναν ΠΑΟΚ που τις επόμενες ημέρες θα καλύψει τα κενά του, τα οποία δεν είναι λίγα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.