Η πίστη για τίτλο και οι αντιδράσεις μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού: «Εμείς στην κορυφή μέχρι το τέλος»

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2021

ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης, Κώστας Πετρωτός, Γιώργος Ζαϊρης

Η πρωτιά στη βαθμολογία, η παρουσία του ΠΑΟΚστην κορυφή μετά από πέντε αγωνιστικές ενθουσίασε τους πρωταγωνιστές, τον προπονητή, τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας, τους εκπροσώπους της διοίκησης, τον μεγαλομέτοχο και φυσικά τους φιλάθλους της ομάδας.

Η Metrosport και το metrosport.gr αποκαλύπτουν άγνωστα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν, αργά το βράδυ της Κυριακής, λίγα λεπτά πριν απογειωθεί το αεροπλάνο που μετέφερε τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ από το Ηράκλειο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Ηταν πολύ έντονα τα συναισθήματα, απόρροια της νικηφόρου πορείας της ομάδας και της πίστης που διακατέχει τους πρωταγωνιστές εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ ταξίδεψε αεροπορικώς λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Κυριακής από την Κρήτη. Λίγο πριν από την αναχώρηση, τόσο στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου στο Ηράκλειο, όσο και μέσα στο αεροπλάνο, εκτυλίχθηκαν όμορφες στιγμές. 

Οι περισσότεροι, έβλεπαν την εξέλιξη του ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, είτε από τα κινητά τους τηλέφωνα, είτε από τα τάμπλετ. Μόλις ο διαιτητής στο Καραϊσκάκη σφύριξε την λήξη, ακούστηκαν επιφωνήματα χαράς. Μπορούσε να δει κάποιος, τις σφιγμένες γροθιές των πρωταγωνιστών, τα χαμόγελα ικανοποίησης και το έντονο πάθος για την επόμενη ημέρα. 

Μάλιστα οι παίκτες, σε κατιδίαν συζητήσεις τους έλεγαν μεταξύ των άλλων: «Εμείς θα μείνουμε στην κορυφή μέχρι το τέλος. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, δύσκολα παιχνίδια, όμως θα τα καταφέρουμε. Το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, όμως ο ΠΑΟΚ θα είναι ο διεκδικητής του τίτλου».

Ένα ενδεικτικό σκηνικό που επικράτησε, αφορούσε τα 14,5 λεπτά των καθυστερήσεων που κράτησε ο διαιτητής στο Καραϊσκάκη: «Μα τι κάνει», έλεγε ένας, «θα παίξουν ένα ακόμη ημίχρονο»; Ο Λουτσέσκου ηταν χαρούμενος, όμως τόνιζε πως όλοι πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένοι, γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος. Είναι σημαντικό το γεγονός πως όλοι όσοι είναι μέσα στην ομάδα, πιστεύουν στις δυνατότητές τους, πρέπει όμως η απόδοση να έχει και διάρκεια.

Δεν έλειψαν τα πειράγματα στον Σφιντέρσκι για το πρώτο γκολ που πέτυχε, στον Κούρτιτς για το εκπληκτικό φάουλ που εκτέλεσε, στον Ντόουγκλας για την προσαρμοστικότητα που δείχνει στα τελευταία παιχνίδια, στον Αντρίγια για την αισθητή βελτίωση της αποδοσής του. Μετά το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη, οι παίκτες χειροκρότησαν, παρέμειναν όμως προσγειωμένοι γιατί γνωρίζουν πως έχουν δύσκολο έργο. Αμέσως μετά το αεροπλάνο απογειώθηκε και μετά από περίπου μία ώρα, οι πρωταγωνιστές έφθασαν στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.