Η φιλοσοφία του Λουτσέσκου: «Εμείς νικάμε, αυτό μετράει»

Κώστας Πετρωτός06 Σεπτεμβρίου 2021

Ο τρόπος με τον οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου τοποθετήθηκε στο ερώτημα για το αν καλύφθηκαν όλα τα “θέλω” του στις μεταγραφές, μετά τον φιλικό αγώνα με την Βέροια συμπυκνώνει την φιλοσοφία του ως προπονητής.
Αυτή που ο ίδιος προσπαθεί να περάσει μέσα στα αποδυτήρια καθημερινά και είναι εκείνη που είχε οδηγήσει τον Δικέφαλο στην τρομερή διετία 2017-2019. Προφανώς, λοιπόν, ο Ρουμάνος τεχνικός θα ήθελε να έχει στο ρόστερ του τον Τζοβίνκο, τον Λιάγιτς ή ένα άλλο ποιοτικό δεκάρι (ποιος κανονικός προπονητής δεν θέλει να έχει όσο το δυνατό πιο ποιοτικές λύσεις;), όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα καθορίσει και το αν η ομάδα του πετυχαίνει τους στόχους της ή όχι. Για τον 52χρονο τεχνικό το πιο σημαντικό στις ομάδες του είναι πάντα οι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ τους και η δουλειά που κάνει μαζί τους. Η νοοτροπία νικητή που αποκτούν μέσα από συγκεκριμένη ταυτότητα παιχνιδιού και αποτυπώνεται στα αποτελέσματα που φέρνουν μέσα στο γήπεδο.


Κι αυτό ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου δεν θέλει να γίνεται συζήτηση για μεταγραφές (το απέφυγε ακόμη κι όταν η ομάδα του είχε περισσότερα κενά που καλύφθηκαν στην πορεία), αλλά να εστιάζει στις εμφανίσεις της ομάδας του. Για τον Ρουμάνο κόουτς, κι αυτό είναι ήδη εμφανές από όλο τον κόσμο, ο ΠΑΟΚ έχει αρχίσει να μπαίνει σε έναν δρόμο που τον οδηγεί συνεχώς προς τα πάνω, αρχίζει να κατακτά νίκες, χτίζει αυτοπεποίθηση και-το κυριότερο-βελτιώνει την εικόνα του ως σύνολο. Σημασία, λοιπόν, για τον Λουτσέσκου έχει αυτές οι νίκες να έχουν συνέχεια, ο ΠΑΟΚ να κερδίζει κάθε επόμενο ματς, να χτίζει νοοτροπία νικητή. Αυτό είναι που μετρά, αυτό είναι που θέλει να προστατεύσει γιατί πιστεύει και στους παίκτες που έχει και στην δουλειά που κάνει μαζί τους καθημερινά.

Όσο για μεταγραφές; Αν δεν βρεθεί κάποια ευκαιρία μέχρι το τέλος του “παράθυρου” για ελεύθερους παίκτες, θα τον απασχολήσουν και πάλι τον Ιανουάριο.

Θέλουν χρόνο, αλλά μπορούν να προσφέρουν

Με βάση τα όσα αναλύσαμε πιο πάνω, για τον Λουτσέσκου το σημαντικό πόρισμα από το παιχνίδι με την Βέροια ήταν το μήνυμα που έστειλαν με την παρουσία τους ο Μιτρίτσα, ο Σίντκλεϊ και ο Ακπομ. Και οι τρεις έδειξαν ότι έχουν στοιχεία που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ. Σαφώς χρειάζονται ακόμη χρόνο για να πατήσουν γερά και να βρουν ρυθμό, όμως, μπορούν σύντομα να αρχίσουν να προσφέρουν. Γι’ αυτό και στο επόμενο διάστημα μέχρι και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του θα ρίξουν το βάρος στο να βάλουν τους νεοαποκτηθέντες ακόμη πιο μέσα στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.