Εμαθαν το μάθημα τους στον ΠΑΟΚ;

Αρις Νικολάκης20 Ιανουαρίου 2021

Το Πρωτάθλημα εφέτος είναι πλέον, ένας ευκταίος στόχος. Το Κύπελλο όμως, είναι εφικτός. Αν και για τον ΠΑΟΚ και το επίπεδο του ως σύνολο (από το ιδιοκτησιακό καθεστώς μέχρι το αγωνιστικό τμήμα) ομάδας δεν τού αρμόζει η μη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Έστω κι αυτή με ελάχιστες πιθανότητες.

Το Κύπελλο πάντως, αποτελούσε ανέκαθεν διακαή στόχο του ΠΑΟΚ. Μετρά επτά κατακτήσεις με δεκατρείς συμμετοχές σε Τελικούς. Είχε και το σερί τριών χρόνων (1017,18,19) το οποίο τον κατέστησε κλασσικό φαβορί για την στέψη!

Δίχως λοιπόν, να διαγράφει από τον ορίζοντα του – όσο …αχνά και να φαίνεται – το στόχο του Πρωταθλήματος, επιμένει στο Κύπελλο για επαναφορά του σε τροχιά τίτλων. Και δεύτερος χρόνος δίχως τίτλο, μετά το νταμπλ, θα είναι βαρύ πλήγμα για τους φίλους του «δικέφαλου».

Πρώτο εμπόδιο στην πορεία για την διεκδίκηση ενός στέμματος το οποίο για τρία σερί χρόνια κατακτούσε ο ΠΑΟΚ, η Λάρισα. Ένας αγώνας… Παγίδα! Ναι μεν, η Λάρισα μάχεται για τη σωτηρία της στο Πρωτάθλημα. Δεν έρχεται βέβαια, σήμερα στην Τούμπα για βόλτα, δε. Είναι μάλιστα νωπές ακόμη οι μνήμες από το παρ’ ολίγον πλήρες πάθημα του ΠΑΟΚ στην έδρα της… Από την απόδραση του με το 1-1 στις καθυστερήσεις. Ο αγώνας του Πρωταθλήματος έπρεπε να καταστεί μάθημα. Ο κυρίαρχος του παιγνιδιού σε εκείνον τον αγώνα γλίτωσε από τα νύχια της ήττας με τη λήξη του. Εάν κατέστη ή όχι μάθημα το παρ’ ολίγον πλήρες πάθημα; Απόψε θα γνωρίζουμε. Θα γνωρίζουμε εάν προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ έμαθαν το μάθημα τους ή… Είναι ανεπίδεκτοι μάθησης.

Η έλλειψη σοβαρότητας είναι ο χειρότερος αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Όταν κατορθώσει – επειδή περί κατορθώματος θα πρόκειται, τελικά – και καλύψει τις αγωνιστικές του ανάγκες σε σοβαρότητα θα διανοιχθεί πεδίον δόξης λαμπρόν! Και στο Κύπελλο και στο Πρωτάθλημα…

Και στο Πρωτάθλημα; Φυσικά! Παρά την απώλεια… Ποια; Για καθήστε εδώ! Την απώλεια; Λάθος. Το πέταγμα στα σκουπίδια (για να λέμε την πάσα αλήθεια) τόσων και τόσων βαθμών, ο ΠΑΟΚ οφείλει στον κόσμο του, να παίξει ακόμη και για τις ελάχιστες πιθανότητες διεκδίκησης του. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει την ομάδα ηρωικά μαχόμενη σε κάθε αγώνα. Θέλει πολλά;

Μπορούμε πάντως, να παραδεχθούμε πως στους τελευταίους αγώνες φαίνεται, όσο επί του παρόντος φαίνεται, …δείγμα μαχητικότητας. Εάν φανεί κι η σοβαρότητα θα αποκατασταθεί η αγωνιστική ισορροπία του ΠΑΟΚ. Για να προχωρήσει με γοργό ρυθμό στον ορθό δρόμο της αναδημιουργίας του στα χέρια του Πάμπλο Γκαρσία.

ΥΓ 1: Βαρυσήμαντη η αναφορά του «Καίσαρα» στον Χρήστο Τζόλη. Ως «νέο Βαζέχα» τον ανέφερε ο Σταύρος Σαράφης. Δε μιλά συχνά αυτό το «ιερό» (από τα …ιερότατα!) «τέρας» του ΠΑΟΚ. Κι όταν μιλά ο λόγος του μετρά. Αρκεί να κρατήσει του εγκεφάλου του τα …στεγανά το wonder boy του ΠΑΟΚ!

ΥΓ 2: «Μπαλαδόφατσα», χαρακτήρισε τον Χρήστο Τζόλη κι ένας μπαλαδόρος – σκόρερ ολκής και περιωπής! Ο Νίκος Μαχλάς… Ναι, ξέρουμε η μπάλα δεν παίζεται με τη φάτσα αλλά στη φάτσα φαίνεται πως παίζεται η μπάλα…

ΥΓ 3: Στάζουν μέλι όλοι για το wonder boy του ΠΑΟΚ. Αρκεί να μην στάξει δράμι μυαλό έξω από το κεφάλι του. Τα… στεγανά που σας είπαμε είναι το κλειδί της καταξίωσης του.

ΥΓ 4: Το θέμα δε (θα) είναι το κενό του Κάρολ Σφιντέρσκι. Το θέμα (θα) είναι η κάλυψη του.

ΥΓ 5: Κι εσύ λαέ (του ΠΑΟΚ) βασανισμένε πολλαπλώς μην ξεχνάς το μπάσκετ! Η αύξηση του μκ της ΚΑΕ είναι στόχος ζωής για την ομάδα με τους ευρωπαϊκούς τίτλους…



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.