Ελβετική... βόμβα στο Euro, νοκ άουτ η Γαλλία!

Δημήτρης Καλαϊτζής29 Ιουνίου 2021

Σ΄ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με έξι γκολ, ανατροπές, χαμένο πέναλτι και ακυρωθέν γκολ, η Ελβετία αν και βρέθηκε να χάνει με 3-1 στο 84΄, κατάφερε όχι μόνο να οδηγήσει το ματς στην παράταση, αλλά και να κερδίσει στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 την Γαλλία και να την πετάξει εκτός και στην επόμενη φάση του Euro 2020 θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Μοιραίος για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές ο Μπαπέ! 

Στα του αγώνα, η πρώτη φάση στο παιχνίδι ανήκε στη Γαλλία. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Βαράν έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σόμερ στο 2΄.

Στην πρώτη της τελική προσπάθεια η Ελβετία ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Ζουμπέρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σεφέροβιτς με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λιορίς, γράφοντας το 0-1 στο 15΄.

Στο 24΄ ο Ραμπιό έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Σόμερ βρήκε την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στο κεφάλι του Μπενζεμά. Πέντε λεπτά μετά η Γαλλία απείλησε ξανά, αλλά το σουτ του Ραμπιό πέρασε άουτ.

Στο 52΄ η Ελβετία κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Ζουμπέρ από τον Παβάρ. Βέβαια, η παράβαση δόθηκε μετά από χρήση του VAR. Ο Ροντρίγκεζ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Λιορίς που έπεσε σωστά στη γωνία και απέκρουσε το πέναλτι.  

Στο 56΄ η ομάδα του Ντεσάμπ άγγιξε την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Μπαπέ πέρασε ελάχιστα άουτ και στο αμέσως επόμενο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα με τον Μπενζεμά. 


Και στο 59΄ ο σταρ της Ρεάλ πέτυχε και δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση, δίνοντας προβάδισμα στους Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

Στο 69΄ μετά από ασυννεοησία μεταξύ του Βίντμερ και του Σόμερ λίγο έλειψε οι Ελβετοί να δεχτούν και τρίτο τέρμα, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ.  

Στο 75΄ ο Πογκμπά πέτυχε ένα τρομερό γκολ από μακρινή απόσταση, δίνοντας αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Εννιά λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα η Ελβετία σκόραρε για δεύτερη φορά, με σκόρερ και πάλι τον Σεφέροβιτς, ο οποίος αξιοποίησε στο έπακρο την σέντρα του Μπαμπού. 

Στο 85΄ ο Γκαβράνοβιτς έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Λιορίς, αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ. 

Η Ελβετία δεν πτοήθηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 με τον Γκαβράνοβιτς στο 90'. 

Στο 94΄ η Γαλλία άγγιξε το γκολ της νίκης και της πρόκρισης, αλλά το σουτ του Κομάν βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. 

Στο έξτρα ημίωρο, η πρώτη φάση ανήκε στη Γαλλία, όταν μετά από σέντρα του Κομάν από τα αριστερά, ο Παβάρ έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ, όμως είδε τον Σόμερ με το ένα χέρι να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ. Λίγο μετά είδε να χάνει με τραυματισμό τον Μπενζεμά.    


Στο 98΄ ο Κομάν έκανε σέντρα-σουτ και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 109΄ ο Κομάν έκανε το γύρισμα, ο Μπαπέ πήρε την μπάλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε έξω και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο αστέρας της Παρί σπατάλησε μία ακόμα ευκαιρία. 

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα.

Η διαδικασία των πέναλτι 

Γκαβράνοβιτς 0-1

Πογκμπά 1-1 

Σαρ 1-2 

Ζιρού 2-2 

Ακάντζι 2-3

Τουράμ 3-3

Βάργκας 3-4

Κιμπεπέ 4-4

Μεχμέντι 4-5

Μπαπέ αστόχησε και η Ελβετία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2020. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.