Ελβετική εταιρεία πληροφορικής επένδυσε στην Καβάλα

Metrosport Team20 Νοεμβρίου 2023

Η περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και ειδικότερα η πόλη της Καβάλας αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή για μια ελβετική εταιρεία που θέλησε για πρώτη φορά μετά το 1998 (έτος ίδρυσής της) να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό.

Ο λόγος για την εταιρεία Boss Info, με έδρα την μικρή αγροτική πόλη Φάρνερν, στο καντόνι της Βέρνης στην Ελβετία, που ειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών ψηφιακής υποστήριξης και μηχανογράφησης για εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 2018, ακολουθώντας μια νέα πολιτική εξωστρέφειας ξεκίνησε την αναζήτηση της χώρας που θα φιλοξενούσε την πρώτη θυγατρική εταιρεία εκτός Ελβετίας. Πολύ γρήγορα κατέληξε στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Καβάλα. Εναλλακτικές επιλογές ήταν χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Τσεχία.

Boss Info Hellas με έδρα την Καβάλα

Μπορεί, δε, η Καβάλα να ήταν άγνωστη στη διοίκηση της Boss Ιnfo -και συγκεκριμένα στον ιδιοκτήτη και μεγαλομέτοχο Simon Boss, ήταν όμως πολύ γνωστή στον Ελληνοελβετό οικονομικό διευθυντή της, τον Παναγιώτη Φλωριά, με καταγωγή από την Καβάλα.


Έτσι, πριν από έξι χρόνια μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας ανώνυμης εταιρείας, της Boss Info Hellas, με έδρα την Καβάλα και αντικείμενο ίδιο μ' αυτό της μητρική εταιρείας, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και ψηφιακών προγραμμάτων με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών για την ηλεκτρονική υποστήριξη κάθε είδους επιχειρήσεων. Ο Λευτέρης Μαγιόπουλος ήταν ο άνθρωπος που επωμίστηκε την ευθύνη για τη σύσταση και την οργάνωση της νέας εταιρείας.

Τι βρήκαν οι Ελβετοί στην Καβάλα

Σήμερα, έξι χρόνια μετά, η Boss Info Hellas, εταιρεία ελβετικών συμφερόντων, απασχολεί συνολικά 60 άτομα από τα 330 που αριθμεί ολόκληρος ο όμιλος.

«Η αλήθεια είναι πως οι Ελβετοί βρήκαν στην Ελλάδ -και εν προκειμένου στην Καβάλα, ό,τι δυσκολεύονται να βρουν στην Ελβετία: εξειδικευμένο και αξιόλογο προσωπικό» υπογραμμίζε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιάννης Καραδημητρίου, υπεύθυνος της εταιρείας στην Καβάλα. «Όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αναζήτηση περιοχής που θα φιλοξενούσε τη νέα εταιρεία», σημειώνει, «ο στόχος ήταν να βρεθεί μια μικρή κοινότητα και όχι ένα μεγάλο αστικό κέντρο, αφού και η φιλοσοφία της εταιρείας είναι η αποκέντρωση».

Οι δυσκολίες και το ίντερνετ από δορυφόρο

Οι δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσουν στη σύσταση της νέας εταιρείας ήταν πολλές και χρονοβόρες, λόγω του ισχύοντος νομικού πλαισίου, δεδομένου ότι η Ελβετία δεν είναι χώρα - μέλος της ΕΕ. Η γραφειοκρατία και η εξεύρεση εγκαταστάσεων για επαγγελματική χρήση, ήταν δυο ακόμη εμπόδια.

Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο όμως πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί ήταν η παροχή ίντερνετ. Ένα απαραίτητο εργαλείο για μια εταιρεία δημιουργίας πληροφοριακών συστημάτων με άμεση επικοινωνία με την Ελβετία. Τελικά και αυτό το πρόβλημα επιλύθηκε με την παροχή γρήγορου και αξιόπιστου ιντερνέτ απευθείας από δορυφόρο, ανεβάζοντας ωστόσο το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης επένδυσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.