ΕΛΤΑ - Συντάξεις: Ενδεχόμενο καθυστερήσεων σε 16 περιοχές της χώρας

Metrosport Team30 Μαρτίου 2022

Τα ΕΛΤΑ ενημέρωσαν πως υπήρξε καθυστέρηση της προώθησης των αιτηθέντων χρηματικών ποσών συντάξεων για 16 περιοχές της χώρας μετά από ειδοποίηση που έλαβαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η ανακοίνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων αναφέρει ότι λόγω της τεχνικής βλάβης στο περιβάλλον υποστήριξης των μηχανογραφικών εφαρμογών γραφείων παρακαταθηκών στην περιφέρεια, σημειώθηκε καθυστέρηση στην προώθηση προς τα ΕΛΤΑ των αιτηθέντων χρηματικών ποσών συντάξεων για 16 περιοχές της χώρας η οποία καθυστέρηση ενδέχεται να επιφέρει χρονική καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων.

Οι περιοχές της Ελλάδας στις οποίες είναι πιθανόν να επηρεαστούν οι καταβολές των συντάξεων είναι: Άρτα, Έδεσσα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Καρπενήσι, Κιλκίς, Κοζάνη, Κόρινθος, Λάρισα, Μεσολόγγι, Πρέβεζα, Σύρος, Τρίκαλα και Χαλκίδα.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε κυβερνοεπίθεση στα ΕΛΤΑ με στόχο την κρυπτογράφηση των κρίσιμων συστημάτων για την επιχειρησιακή τους λειτουργία. Η επίθεση ξεκίνησε από κακόβουλο λογισμικό μηδενικού χρόνου, το οποίο εγκαταστάθηκε σε σταθμό εργασίας και με την τεχνική https reverse shell συνδέθηκε σε υπολογιστικό σύστημα, το οποίο ελεγχόταν από ομάδα κυβερνοεγκληματιών. Όμως η άμεση αντίδραση και οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιακών λειτουργιών περιόρισαν και απέτρεψαν επέκταση της επίθεσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.