Ελπίζει να δει τον καλό Μπερτόγλιο

Metrosport Team12 Φεβρουαρίου 2022

Λίγο πολύ στον Αρη είχαν αντιληφθεί την ύπαρξη σοβαρής πιθανότητας τιμωρίας του Χαβιέρ Ματίγια, γι’ αυτόν τον λόγο η απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Superleague δεν προκάλεσε έκπληξη, αντιθέτως υποχρεώνει στην ενεργοποίηση του Φακούντο Μπερτόγλιο με την προσδοκία ότι ο Αργεντίνος θα θυμίσει… κάτι από τον περσινό παίκτη.

Η αλήθεια είναι ότι σχετική προεργασία έγινε στη διάρκεια της εβδομάδας μέσα από τη συζήτηση που είχε ο Ακης Μάντζιος με τον ποδοσφαιριστή. Προφανέστατα, βασικό αντικείμενο της κουβέντας ήταν η εικόνα που παρουσιάζει ο 31χρονος μέσος η οποία δεν μπαίνει καν στην ίδια ζυγαριά με την αντίστοιχη περσινή όπου διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην ομάδα και φυσικά ήταν από τους κύριους λόγους της εντυπωσιακής πορείας. Είναι σαφές ότι οι διαδοχικοί τραυματισμοί σε συνδυασμό με την τιμωρία των τριών αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί για τη συμπεριφορά του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο έπαιξαν ρόλο στο να μην καταφέρει να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Οπως είναι ξεκάθαρο ότι ο Αργεντίνος επηρεάστηκε από την (ουσιαστικά) διακοπή των συζητήσεων για την υπογραφή νέου συμβολαίου. 

Αυτές δεν οδήγησαν πουθενά λόγω της σημαντικής οικονομικής διαφοράς και είναι επίσης αλήθεια ότι οι απαιτήσεις του χαρακτηρίζονται δυσανάλογες της φετινής αγωνιστικής προσφοράς του. Συμφωνία δεν υπήρξε, παρότι η πρόταση του Αρη περιλάμβανε αύξηση απολαβών (σχεδόν) της τάξεως του 60-70 τοις εκατό. Βέβαια, αυτό το κεφάλαιο δεν έχει κλείσει ακόμη καθώς αναμένεται να γίνει νέα κουβέντα, όχι όμως στην οικονομική βάση που υπήρχε στις προηγούμενες συζητήσεις.

Για να επιστρέψουμε σ’ αυτή που είχε ο Ακης Μάντζιος με τον ποδοσφαιριστή, για πολλοστή φορά προσπάθησε να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί ένας παίκτης της δικής του αγωνιστικής ικανότητας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στον ρόλο του. Επί της ουσίας, του εξήγησε ότι περιμένει πολλά από αυτόν και περιμένει να αλλάξει την εικόνα του. Εν τέλει, του εξήγησε ότι προσανατολίζεται στη χρησιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα (στον αγώνα με τον ΠΑΣ) και αυτή η κουβέντα δεν έγινε… χθες. Κι εκτός απροόπτου ο Μπερτόγλιο θα είναι στην 11αδα του Αρη με την προσδοκία ότι θα παρουσιάσει διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπαντού Ντιαγέ θα επιστρέψει σε ρόλο 8αριου και φυσικά ο Λούκας Σάσα θα έχει αντίστοιχο 6αριου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.