Ελληνοτουρκικά: Ποιες κινήσεις γίνονται από Αθήνα και Άγκυρα

Metrosport Team22 Απριλίου 2024

Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΔ). Την προσεχή Παρασκευή θα υπάρξει νέα συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη για την θετική ατζέντα.

Από τις δύο προαναφερθείσες συναντήσεις θα φανεί σε μεγάλο βαθμό η στρατηγική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η Άγκυρα που το τελευταίο διάστημα άρχισε και πάλι να ανεβάζει τους... τόνους. Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στις 13 Μαϊου, με την Αθήνα μέχρι στιγμής να παρακολουθεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις.

Στόχος άλλωστε είναι να διατηρηθούν οι γέφυρες επικοινωνίας των δύο χωρών, παρά το γεγονός ότι οι διαφορές παραμένουν.

Πού θα γίνει η συνάντηση

Η σημερινή συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και των δύο αντιπροσωπειών θα ηγούνται ο Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ. 

Θα μετέχουν, επίσης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, είχε λάβει χώρα στις 13 Νοεμβρίου 2023 στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.