Ελληνικό Πρωτάθλημα στα χρόνια του κορωνοϊού

Στέλιος Παρθενάκης22 Οκτωβρίου 2020

Πρεμιέρα για το ελληνικό Πρωτάθλημα και την Basketleague το προσεχές σαββατοκύριακο και ελπίδα για κάτι καλό.

Ο κορωνοϊός δεν επιτρέπει την παρουσία φιλάθλων και φυσικά η προσοχή όλων θα πρέπει να είναι πάρα πολύ αυξημένη.

Τα δυο τελευταία προβλήματα ξεπεράστηκαν με τον Ιωνικό σε επίπεδο πιστοποιητικού και σχετικά με την ΑΕΚ που θα είναι κανονικά στην κεντρική διαχείριση με την ΕΡΤ. Δυο πολύ σημαντικά στοιχεία, η συνολική συμφωνία με την ΕΡΤ και η επικείμενη επίσης με την Stoiximan δίνει εφόδια στον ΕΣΑΚΕ και σε όλες τις ομάδες για να αισιοδοξούν.

ΠΑΟ, ΑΕΚ, Περιστέρι και Προμηθέας είναι οι ομάδες που είναι στην πρώτη γραμμή. Η απουσία του Ολυμπιακού δεν εξυπηρετεί κανέναν, αλλά γίνονται προσπάθειες να βρεθεί η χρυσή τομή. Σε αυτό θα παίξουν ρόλο οι εκλογές της ΕΟΚ και το θέμα της διαιτησίας αν θα περιέλθει στον ΕΣΑΚΕ.

Οι 12 ομάδες θέλουν να έχουν πάνω από όλα οικονομική αυτονομία, αγωνιστικό πρόσωπο και να προσφέρουν συγκινήσεις. Το ελληνικό μπάσκετ δε διάγει και τις καλύτερες ημέρες του, αλλά αν υπάρχει ενότητα και βούληση σε όλα τα επίπεδα μόνο μπροστά μπορεί να πάει.

Στη Θεσσαλονίκη με το … καλημέρα έχουμε τον Ηρακλή να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Πόσο άνοστο μπορεί να είναι ένα ντέρμπι χωρίς κόσμο; Πολύ… Ο Βαγγέλης Ζιάγκος έχει ένα γεμάτο και έμπειρο σύνολο, αλλά και ο Κώστας Μέξας με το ρόστερ που έχει δείχνει μια πολύ συμπαγή και επιθετικογενή ομάδα. Δε χωρούν προβλέψεις, αλλά το συγκεκριμένο ματς είναι το ένα από τα 24. 

Ο Άρης δοκιμάζεται στο Μεσολόγγι και ο Σάββας Καμπερίδης ποντάρει στο κίνητρο της φανέλας και στο ότι παρά τα προβλήματα και τη “δαμόκλειο σπάθη” της FIBA o ιστορικός σύλλογος είναι παρών.

Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. Πληγή για τη Λίγκα αποτελεί η απουσία του Πανιωνίου, του Ρεθύμνου και του Ηφαίστου Λήμνου, αλλά δυστυχώς οι καιροί είναι πολύ σκληροί και πάνω από όλα χρειάζεται σωστή διαχείριση. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αγαπάει το μπάσκετ και ένα καλό προϊόν θα κρατήσει τον κόσμο αρχικά κοντά στους τηλεοπτικούς δέκτες μέχρι να άρει η Πολιτεία την απαγόρευση παρουσίας και στη συνέχεια θα ανεβάσει τη δημοφιλία του εκτός των συνόρων. Καλή χρονιά να έχουμε!

*Με τις εκλογές της ΕΟΚ θα ασχοληθούμε σε άλλο άρθρο, μιας και υπάρχει αρκετός καιρός. Πάντως, το παρασκήνιο ...πάει σύννεφο μέχρι να ολοκληρωθούν οι τελευταίες συμμαχίες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.