Ελληνικό Κολλέγιο: Μεγάλο γεγονός με καλεσμένες αθλήτριες της εθνικής Αυστρίας

Metrosport Team22 Δεκεμβρίου 2021

Ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αυστρίας θα ταξιδέψει μαζί με 20 αθλήτριες της εθνικής πόλο, για σειρά φιλικών αγώνων με την ομάδα του Ελληνικού Κολλεγίου που θα πραγματοποιηθούν στις 27-28 και 29 Δεκεμβρίου.

* Η ομάδα του Ελληνικού Κολλεγίου

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι η γυναικεία υδατοσφαίριση στην Αυστρία, παρόλο που δεν θεωρείται ένα από τα κλασσικά σπορ της χώρας, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Το εθνικό πρωτάθλημα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικότητα και ο τίτλος του πρωταθλητή τα τελευταία τρία χρόνια κρίθηκε στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Υπό συζήτηση βρίσκεται για την επόμενη αγωνιστική χρονιά, η διεξαγωγή ενός ενιαίου πρωταθλήματος γυναικών Αυστρίας και Σλοβακίας που σκοπό έχει την εξέλιξη και άνοδο των χωρών αυτών στο χώρο του αθλήματος.

Να τονίσουμε εδώ, ότι η εθνική ομάδα γυναικών της Σλοβακίας αγωνίζεται στην μεγάλη ευρωπαϊκή κατηγορία με μεγαθήρια όπως η δική μας εθνική, η Ουγγαρία, η Ισπανία, η Ιταλία, κ.α.

Την επιτυχή της πορεία θέλει να ακολουθήσει και η εθνική ομάδα γυναικών της Αυστρίας η οποία συμμετέχει ανελλιπώς από την δημιουργία της στο πρωτάθλημα των EU Nations. Από τον Μάιο του 2021, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να ανανεώσει τη σύνθεση της εθνικής ομάδας με νεαρές αθλήτριες που θα πλαισιώσουν τις έμπειρες διεθνείς που συνεχίζουν να αποτελούν μέρος του εθνικού συγκροτήματος.


* Οι αθλήτριες της Αυστρίας

Επιθυμία του μέσω του τουρνουά στη Θεσσαλονίκη είναι να δεθεί αγωνιστικά το νέο με το παλιό αίμα και να αποκτήσουν οι αθλήτριες του εμπειρία από την επαφή με μια άλλη υδατοσφαιρική κουλτούρα.

Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ - Ε.Α.Τ.Ε.Κ, δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και η πρώτη ηλικιακή κατηγορία που συμμετείχε σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ήταν οι Μίνι Κορασίδες, οι οποίες στην 1η τους μόλις παρουσία, κατέκτησαν την 6η θέση στην Ελλάδα. Μέσα σε 4 χρόνια το Εκπολιτιστικό Αθλητικό Τμήμα Ελληνικού Κολλεγίου, όπως είναι το πλήρες όνομα της ομάδας, έχει κερδίσει τη συμμετοχή του σε 4 τελικές φάσεις Πανελληνίων πρωταθλημάτων, Μίνι Κορασίδων και Κορασίδων. Η μεγαλύτερη διάκριση που έχει πετύχει η ομάδα, μέσα στη σύντομη ιστορία της, είναι η κατάκτηση της 4ης θέσης στην Ελλάδα στην κατηγορία των Κορασίδων, πίσω από τον Νηρέα Χαλανδρίου, τον Ολυμπιακό Πειραιώς και τη Βουλιαγμένη!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.